Emek Platformu'ndan eylem

BURSA (İHA) - Türkiye genelinde hükümetin çıkardığı ve çıkartmakta olduğu yasaları protesto eden Emek Platformu, Bursa'daki eylemini Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı önünde yaptı. Aralarında KESK, DİSK, Türk-İş ile çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyelerinin bulunduğu Emek Platformu üyeleri, hükümeti ıslık ve sloganlarla protesto etti.

Yaklaşık 500 kişilik grup ilk olarak Fomara Meydanı'nda toplanarak Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı'na kadar yürüdü. Emek Platformu adına açıklama yapan Ayşe Dolar, hükümetin uyguladığı bozuk düzenin değişmesi gerektiğini belirterek, "Yoksulluk, işsizlik, kaçak işçilik giderek yaygınlaşmaktadır. Asgari ücret beslenmeye dahi yetmemektedir. Telefon, elektrik, su gibi temel ihtiyaçların faturaları maaşın büyük bir bölümünü götürüyor. Tüm bu olumsuzlukları kabul etmek zorunda değiliz" dedi.

Reklam
Reklam

Ayşe Dolar, sosyal güvenlik, sağlık, eğitim, altyapı başta olmak üzere kamusal hizmetlerin tepeden tırnağa halkın yararı doğrultusunda yeniden yapılandırılması gerektiğini öne sürerek, "Toplumda adaletin yerine getirilmesi ve eşitliğin sağlanmasında sosyal hukuk devletine ihtiyaç vardır. Sağlık ve sosyal güvenlik başta olmak üzere tüm kamusal hizmetler temel insan haklarının karşılanmasına yöneliktir" diye konuştu.

Dolar, AK Parti hükümetinin çıkardığı ve çıkarmayı düşündüğü, genel sağlık sigortası, emeklilik yasası, aile hekimliği, temel sağlık yasası, kamu yönetimi yasası, yerel yönetimler yasası ile tam bir sosyal ve ekonomik yıkım yapıldığını sözlerine ekledi.

Eyleme katılan, işçi, memur ve halkevi üyeleri, "Kölelik yasasına hayır", "SSK halkındır, satılamaz", "SEKA işçisi yanlız değildir", "Direne direne kazanacağız", "İşçi memur elele genel greve" şeklinde slogan attılar.