Emek ve meslek örgütleri alanlara indi

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde bir araya gelen emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, “Emek ve Demokrasi Güçleri” olarak ülke genelinde alanlara indi.

Ankara’da gerçekleştirilen eylemde hükümet uygulamaları protesto edilirken, “yaşanan baskı ve şiddet ortamına” karşı ortak mücadele çağrısında bulunuldu.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde alanlara inen birçok emek ve demokrasi örgütü tüm Türkiye’de hükümet uygulamalarını protesto etti.

Ankara’da gerçekleştirilen eylem, katılımcıların saat 12.00’da Kolej Kavşağında toplanması ile başladı. Eyleme, organizasyonu gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda parti ve sivil toplum örgütünden temsilciler katılırken, eyleme CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de destek verdi.

Reklam
Reklam

-EYLEMLER 4 ANA TALEP ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ-

Ankara’da gerçekleştirilen eylem için öğle saatlerinde Kolej Kavşağı’nda toplanan eylemci grup, “Özel Yetkili Mahkemeler Kaldırılsın-Terörle Mücadele Kanunu Kaldırılsın-Gözaltı ve Tutuklamalara Son Verilsin-Tutuklananlar Serbest Bırakılsın” yazılı pankartın ardından, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Tutuklular serbest bırakılsın” sloganları eşliğinde Ziya Gökalp Caddesi üzerinden Sakarya Meydanı’na yürüdü. Burada eylemleri organize eden dört grup adına hazırlanan ortak metni okuyan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, “AKP’nin ‘ileri demokrasi’ balonu ve yalanı orta yerde patladı. Bırakalım ‘ileri’sini, en geri demokrasilerde bile olmayan uygulamalar günlük yaşamımızın bir parçası haline geldi. AKP için demokrasinin kıstası AKP’li olmak, AKP politikalarını kayıtsız şartsız desteklemektir” dedi.

-“TÜRKİYE BİR AÇIK CEZAEVİNE DÖNÜŞÜYOR”-

Türkiye’nin bir açık cezaevine dönüştüğüne vurgu yapan Görgün, “Her yeni güne tutuklama haberleriyle başlıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Seçilmişler, üniversite öğretim görevlileri, Nedim Şener ve Ahmet Şık gibi muhalif gazeteciler, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri, gençler ve AKP’li olmayan belediyelerin AKP’nin hedef tahtasında olduğunu söyleyen Görgün, “Tutukluluk cezaya dönüştürülmüş durumda. AKP, hem tutukluyor hem de savunma hakkından yoksun bırakıyor” dedi. Görgün şunları kaydetti:

“AKP’nin operasyonlarına meşruiyet kazandırmak için ortaya çıkardığı yeni ‘öcü’ KCK oldu. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünü isteyen herkes ‘KCK’lidir’ iddiasıyla tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun en son örneği Prof. Büşra Ersanlı, yazar Ragıp Zarakoğlu ve Deniz Zarakoğlu, KESK eski Genel Sekreteri Mustafa Avcı’dır.”

Görgün, konuşmasının sonunda, Özel Yetkili Mahkemeler ve Terörle Mücadele Yasası’nın kaldırılmasını, gözaltı operasyonlarının durdurulmasını ve hukuka aykırı tutuklananların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Görgün’ün yaptığı konuşmanın ardından eylemci grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

ANKA

Anahtar Kelimeler: