Emekçi kadın şoför Nigar

İSTANBUL (İHA) - Pendik'te yaşayan ve yıllardan bu yana İstanbul trafiğinde ekmek parası uğruna otobüs kullanan Nigar Türkel, dur durak demeden çalışmaya devam ediyor.

Pendik Dolayoba Mahallesi Dere Caddesi'ndeki evinden her sabah 05.30 sıralarında çıkan Türkel, 48 kişilik bir otobüs ile İstanbul trafiğinin zorlu yollarında ekmek parası kazanabilmek için direksiyon sallıyor. Ömrü boyunca para kazabilmek için çalıştığını söyleyen Türkel, "Ömrüm olsa da daha da çalışabilsem" sözleri ile emekçi kadınların adeta sesi oluyor. Türkel, yaklaşık 20 yıldan bu yana araç kullandığını, İstanbul yollarında zaman zaman zorluk çektiğini söyleyerek, "Yolcularım bana karşı çok iyi ve kendilerinden iyi tepkiler alıyorum. İnsanlar bazen şaşırıyor, hatta telefonla resmimi çekenler bile oluyor. Trafiğe çıkış saatimizin değiştirilmesi bizim için çok zor oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şoför Nigar, Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak "Ben ne diyeyim ki? Çalışmaktan başka bir şey diyemem. Ki ömrüm olsa da hep çalışsam dursam. Severim çalışmayı. Tembel insanlar ile benim işim olmaz. Uzun zamandan bu yana gezme nedir unuttum. Zamanın da ineklerim de vardı. Süt satım ancak zor olduğu için o işi bıraktım" ifadelerini kullandı.

Boş zamanlarında bile bir iş ile meşgul olan Türkel, servis saati gelene kadar otobüsün içinde eline aldığı örgü ile vaktini değerlendiriyor. Türkel'in kullandığı otobüse binen vatandaşlar ise kendisinden çok memnun olduğunu, kadınların bu tür işlere de el atması gerektiğini söyledi.