Emekçi Kadınlar, Anket Sonuçlarını Chp’ye Teslim Etti

Akhisar’da bir grup kadının kurduğu “Emekçi Kadınlar Platformu”, 27 Ocak'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne...

Akhisar’da bir grup kadının kurduğu “Emekçi Kadınlar Platformu”, 27 Ocak'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar Akhisarlı kadınlarla anket yaptı. Anket sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından grup üyeleri, tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere giderek bu sonuçları paylaşıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Emekçi Kadınlar Platformu üyeleri, yapılan ankette ortaya çıkan sonuç bildirgesini CHP İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu’na teslim etti. Akhisar’da çok farklı ve yapılmayan bir noktadan hareket eden Emekçi Kadınlar’ı kutladığını belirten CHP İlçe Başkanı Bakırlıoğlu, bu sonuçları dikkate alacaklarını ve bu sonuçlar doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa o konu üzerine yoğunlaşacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Sonuç bildirgesini Emekçi Kadunlar Platformundan Yasemin Çelik, Burcu Dikilikaya, Münire Bozlar, Zehra Erdoğan, Nevruz Ali Gider, Reyhan Genç, Ziya Yıldırım, Mutlu Demirtaş, Kemalettin Pehlivan ve Zeynep Yıldız takdim etti.

8 Mart Kadın Çalışma Grubu adına konuşan Yasemin Çelik, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle 9 sorudan oluşan anket çalışmamıza 27 Ocak 2013 tarihinde başladık. 5 mahalle, 4 belde ve 1O’a yakın köyde yürüttüğümüz çalışmamızda, farklı sosyal gruplardan 3 bine yakın kadınla birebir görüşüp anket formumuzu doldurduk" dedi.

Çalışmaları Hakkında bilgi veren Burcu Dikilikaya ise, "Bu anket sonuçlarının somut bir hedefe ulaşacağına olan inancımızla yetkililerin, binlerce kadının verdiği mesajlara ciddiyetle yaklaşacağına ekip olarak inanıyoruz. Gittiğimiz belde köy ve mahallelerde yaptığımız anket çalışmalarımızı hiçbir siyaset ayrımcılığı yapmadan Akhisardaki bütün parti başkanlarımıza ilettik ve ileteceğiz. Bu çalışmamız bir parti için değil, genel ve Akhisarın sorunu olarak gördüğümüz için sizlere de getirdik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: