Emekçi Kadınlar Yenimalalle'de Buluştu

Kamuoyunda “erkek işi” olarak bilinen iş makinesi operatörlüğü, berberlik, taksi şoförlüğü, jokeylik ve ayakkabı tamirciliği...

Kamuoyunda “erkek işi” olarak bilinen iş makinesi operatörlüğü, berberlik, taksi şoförlüğü, jokeylik ve ayakkabı tamirciliği mesleklerini yaparak hayatını kazanan kadınlar, Yenimahalle Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde buluştu.

Erkek işi olarak bilinen meslekleri yaparak hayatlarını kazanan kadınların fotoğraflarından oluşan serginin açılışını Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi Basın Yayın Bölümü öğrencilerinin kadınların çalıştıkları ortamlardaki fotoğraflarını çekerek hayata geçirdikleri projenin ev sahipliğini Yenimahalle Belediyesi yaptı. Sergiye konu olan kadınların da hazır bulundukları sergide erkek berberi Eda Gül Şenol gönüllü bir misafiri kameraların önünde tıraş etti. İş makinesi operatörlüğü yaparak hayatını kazanan Hatice Ayhan ise Yenimahalle Belediyesi’nin bir kepçesini kullandı. Taksi şoförlüğü ve otobüs şoförlüğü yapan kadınlar da meslekleri uğruna karşılaştıkları zorlukları anlattılar.

Reklam
Reklam

KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA GÜÇLÜ

Serginin açılışını yapan Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, öğrencilerin hazırladıkları sergiyi büyük bir keyifle incelediğini söyledi. Kadınların erkek işi olarak bilinen meslekleri rahatlıkla yapabileceğini ancak erkeklerin bazı kadın işlerini yapamayacaklarını belirten Balaban, “Kadınların erkeklerden daha güçlü olduklarını düşünüyorum. Ayrıca işlerinde de erkeklerden daha titiz oldukları kesin. 3 kadın arkadaşımız motor ehliyetleri olduğunu söylediklerinde biz de onları Zabıta Müdürlüğü’nün denetleme ekiplerinde görevlendirdik. İşe başlamalarının ardından nasıl çalıştıklarını öğrenmek üzere takibe aldığımda kadınların işlerini kuralına göre yapmayan esnafın korkulu rüyası olduğunu öğrendim. Ciddi bir denetleme mekanizması kurduklarını gördüm. Erkeklerin kadınlara oranla daha dağınık çalıştıklarını söyleyebilirim” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz