Emekçilerden Kar Üstünde Eldivenli Bereli Eylem

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu bir eylem düzenleyerek 2013 bütçesini protesto etti. Kar üstünde...

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu bir eylem düzenleyerek 2013 bütçesini protesto etti. Kar üstünde eldiven ve bereyle hak arayan emekçiler, 2013 bütçesinin geri çekilmesini talep etti.

Saraçlar Caddesi’nde toplanan eylemciler vergi yükünün dolaylı vergiler yolu ile emekçilerin sırtında olduğunu ifade ederek 2013 yılı bütçesine karşı olduklarını belirtti. Eksi 1 derecede eldiven ve berelerle kar üstünde eylem yapan emekçiler daha sonra ilgili bakanlıklara yazdığı mektupları PTT aracılığıyla adreslere yolladı.

Reklam
Reklam

Eylemci grup adına basın açıklamasını okuyan Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı ve KESK Edirne Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayhan Fırtına, servet geliri üzerinden alınan vergi ise sıfır olduğunu söyleyerek asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu belirtti. Eğitim ve sağlık hizmetlerinin ticarileştiğini ifade eden Fırtına, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘2013 BÜTÇESİNDE SERMAYEYE TEŞVİK, RANTİYECİLERE KIYAK VAR’

“Bütçenin vergiler kanalı ile gelirleri artıyor, fakat halka yine bütçe yok. Bugün mecliste oylanan bu bütçede grevli toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçileri yine yok. Bu bütçede 739 TL’ye mahkum edilen milyonlarca asgari ücretli yine yok. Bu bütçede kıdem tazminatı gasp edilmek istenen işçiler yine yok. Bu bütçede gübre parası bulamayan çiftçiler, köylüler yine yok. Bu bütçede vergi yükü altında ezilen küçük esnaf yine yok. Kısacası bu bütçede insanca bir yaşam sürdürmek isteyenler yine yok. Peki, ne var bu bütçede? Yine sermayeye teşvik, rantiyecilere kıyak var. Asgari ücretten vergi kesintisi var. Tüm kamu hizmetlerinin tamamen paralı hale getirilmesi var. Eğitime ve sağlığa değil silahlanmaya ayrılan payın artırılması var.

Reklam
Reklam

‘HÜKÜMET, GENİŞ TOPLUMSAL KESİMLERİ YOKSULLAŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR’

10 Yıllık AKP iktidarı döneminde; 1 kg ekmeğin fiyatı1 TL’den 3,4 TL’ye, 1 kg etin fiyatı 8 TL’den 35 TL’ye, 1 litre çiğ sütün fiyatı 0,18 TL’den 0,90 TL’ye, 1 litre benzinin fiyatı 1,66 TL’den 4,60 TL’ye, 1 metreküp doğalgazın fiyatı 0,39 TL’den 1,06 TL’ye yükseldi. Sadece bu veriler bile göstermektedir ki, halkın temel tüketim maddelerine yapılan zam miktarı yüzde 200 ile 500 arasındadır. Biz biliyoruz ki, Maliye Bakanı ve partisi AKP, temsil ettikleri sermayeyi büyütmeye, geniş toplumsal kesimleri yoksullaştırmaya devam ediyor. “

Basın açıklamasına, yoldan geçen iki vatandaş da destek verirken hükümeti zamlardan ötürü eleştirdi. Basın açıklaması sonrası ilgili bakanlıklara yazılan şikayet mektupları, PTT aracılığıyla adreslere gönderildi. Grup, hükümet aleyhine slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: