Emekli avukat ve noterlere tescil uyarısı

Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, emekli avukat ve noterlere tescillerini yaptırmaları uyarısında bulunuldu.SGK...

Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, emekli avukat ve noterlere tescillerini yaptırmaları uyarısında bulunuldu.

SGK Nevşehir İl Müdürü Asım Göveren yaptığı yazılı açıklamada, 5434 sayılı kanuna göre emekli aylığı almakta iken, 2008 yılı Ekim ayı başından önce serbest avukatlık veya noterlik mesleğini yapanlardan sosyal güvenlik destek primi, 2008 yılı Ekim ayı başından sonra 5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesi kapsamında 5434 sayılı kanun hükümlerine göre emekli aylığı almakta iken serbest avukat veya noter olarak çalışmaya başlayanlardan ise sosyal güvenlik destek primi kesildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

6270 sayılı kanunun 14. maddesi ile 5510 sayılı Kanunun geçici 14 üncü maddesinin sonuna "2008 yılı Ekim ayı başından önce 5434 sayılı Kanuna göre emekli olup yine bu tarihten önce serbest avukatlık veya noterlik yapanların aylıklarından bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendi hükümlerine göre sosyal güvenlik destek primi kesilir." fıkrasının eklendiğini belirten Göveren, maddenin yürürlük tarihinin ise 01 Ocak 2012 olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: