ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de emekli bir işçi, zihinsel engelli çocuğunun tedavisini 18 yaşını doldurduğu gerekçesiyle SSK Hastanesi'nde yaptıramamasına tepki gösterdi.
Doğuştan spastik özürlü olan Coşkun Bayrak, 18 yaşına kadar SSK Hastanesi'nde tedavi gördü. Emekli işçi olan Ahmet Bayrak (46), 18 yaşını doldurduktan sonra SSK Hastanesi'nin kabul etmediği oğlunun tedavi masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünüyor.
Oğlunun kullanmak zorunda kaldığı alt bezi için haftada 80 milyon lira harcadığını belirten Ahmet Bayrak, "Evladımın belli sürelerde hastaneye giderek test ve tedavilerinin yapılması gerekiyor. Ancak, son olarak SSK Hastanesi'ne gittiğimizde çocuğumuzu Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Yapılan tedavilerin sonrasında oğlum taburcu edilecekti. Sağlık karnesini görevlilere verdiğimde, Coşkun'un 18 yaşını doldurduğu ve bu yüzden hastane masrafı olan 900 milyon lirayı ödemem istendi. Yok halimde bu parayı temin ederek, çocuğumu hastaneden çıkardım. Bizim gibi çocuğu engelli olan yüzlerce SSK'lı var. 18 yaştan sonra bu evlatlarımızı sokağa mı atalım?" dedi.
Emekli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını kaydeden Bayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SSK Genel Müdürlüğü yetkililerinin, SSK'lıların hasta olan çocuklarının sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için belirlenen 18 yaş sınırını yeniden gözden geçirmelerini istedi.