Emekli maaşına göz diken hırsızlık çetesi çökertildi

Diyarbakır polisi, yaşlı vatandaşların emeklilik maaşlarını gasp eden hırsızlık çetesini başarılı bir operasyonla çökertti. Yardım...

Diyarbakır polisi, yaşlı vatandaşların emeklilik maaşlarını gasp eden hırsızlık çetesini başarılı bir operasyonla çökertti. Yardım etmek bahanesiyle yaşlı ve okuma yazma bilmeyen vatandaşların yanına yaklaşarak eksik evrak olduğunu söyleyen çete üyeleri, bu gerekçeyle vatandaşı fotokopiciye gönderip kişisel bilgilerle maaşına el koyduğu belirtiliyor.
Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği 12'si Diyarbakır’da biri de Malatya’da toplam 13 adreste gerçekleştirdiği operasyonla hırsızlık çetesini çökertti. Çete üyelerinin kimi zaman PTT görevlisi gibi hareket ederek dolandırdığı yaşlı vatandaşlarla ilgili bilgi ve maaşı aldıktan sonra kayıplara karıştığı kaydediliyor. Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcısı İlhan Kara, Asayiş Şube Müdürlüğünde hırsızlık çetesiyle ilgili bilgi verdi. Kaya, yaptıkları araştırmada çetenin özellikle yaşlı ve okuma yazması olmayan vatandaşları kendine kurban seçtiğini söyledi. Diyarbakır’da 12, Malatya’da ise 1 olmak üzere toplam 13 yere operasyon düzenlediklerini ifade eden Kaya, 11 kişinin yakalandığını ifade etti. Kaya, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, resmi sıfatı kullanmak suretiyle dolandırıcılık suçlarından dolayı gözaltına aldık. Mahkeme tutuklayarak cezaevine gönderdi. Bunların örgüt lideri ve bir üyesi daha önce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti." diye konuştu.

Reklam
Reklam

17 AYRI DOLANDIRICILIK OLAYINA KARIŞTILAR
Yakalanan şahısların Diyarbakır, Mardin, Muş, Elazığ, Malatya, Van, Mersin, Balıkesir, Tunceli, Şırnak ve Karamanda toplam 17 ayrı dolandırıcılık işine karıştığı ifade ediliyor. Evlerinde yapılan aramalarda ise 1 ruhsatsız tabanca, 1 sallama, 4 hafıza kartı, 11 cep telefonu, 29 kök Hint Keneviri 2 kilo 250 gram Hint Keneviri tohumu ele geçirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz