Emekli maaşını dolandırıcıya kaptırdı

ADANA (İHA) - Adana'da yaşlı bir kadın emekli maaşını dolandırıcıya kaptırdı. Alınan bilgiye göre, 63 yaşındaki Sevinç Çenet (45) adlı kadın, 530 milyon lira tutarındaki emekli maaşını Ziraat Bankası Kanal Şubesi'nden çektikten sonra dışarı çıktı.

Yaya olarak ara sokaklardan evine giden Çenet'in arkasından gelen bir kişi, yolda bir çıkın para bulduğunu söyleyerek kendisinin olup olmadığını sordu. Çenet ise çantasındaki çıkında bulunan parasını göstererek paranın kendisine ait olmadığını söyledi. Bu sırada dolandırıcı, el çabukluğuyla Sevinç Çenet'in parası ile içinde gazete kağıdı bulunan çıkını değiştirdi.

Reklam
Reklam

Parayı sahibine vermesini isteyen Çenet, parasını düşüren bir kişi olup olmadığını öğrenmek için Ziraat Bankası Şubesi'ne geri döndü. Durumu anlattığı bankanın güvenlik görevlisi Çenet'e çantasındaki parasını kontrol etmesini istedi. Çenet, çantadan çıkardığı çıkını açtığında içerisindeki gazete kağıdı tomarıyla karşılaştı. Dolandırıldığını anlayan Çenet, "Bu parayı bayram harcamalarım için kullanacaktım, şimdi beş parasız kaldım" dedi.