Emekli Müftü Yusuf Bilgin vefat etti

Eski Bursa Yıldırım İlçe müftülerinden Yusuf Bilgin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bilgin, yarın Bursa...

Eski Bursa Yıldırım İlçe müftülerinden Yusuf Bilgin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bilgin,
yarın Bursa Emirsultan Camii'nde Cuma Namazı'na müeakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
1938 yılında Yozgat'ın Derbent köyünde dünyaya gelelen Bilgin, 15 gündür Bursa Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Bugün sabaha karşı hayatını kaybeden Bilgin, aynı zamanda babası olan emekli vaiz Ahmet Bilgin'den Arapça, sarf, nahiv, tefsir, hadis ve fıkıh dersleri aldı. 1964 yılı başında askerden terhis olduktan sonra evli ve dört çocuklu bir baba olduğu halde imam-hatip okulunun orta ve lise kısmını dışarıdan bitirmek için çalışmalara başladı. 1969'da girdiği Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1973 yılında mezun oldu.
Devrekani, Sungurlu, Çankaya (Ankara), Çiçekdağı, Keşan, Yıldırım (Bursa) ilçelerinde müftülük; Ankara ve Bursa merkez vaizliklerinde ve yurtdışında Belçika'da vazife yaptı. 1995 yılında emekli oldu. Üçü erkek, ikisi kız olmak üzere beş çocuk babasıydı. Çevresinden gelen istekler üzerine talebe okutup, belli günlerde davet edildiği vaaz ve konferanslara giden Bilgin'in ölümü yakınlarını yasa boğdu. Yusuf Bilgin 1962 yılında Ankara Mamak Muhabere Alayı'nda Fethullah Gülen Hocaefendi ile acemilik dönemi askerliğini beraber yapmıştı.
Yusuf Bilgin, yarın Emirsultan Camii'nde cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğrulanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz