Emekli Öğretmen, baba mesleğini sürdürüyor

Hayrabolu'da emekli öğretmen Hayri Buttanrı (64), boş zamanlarını değerlendirmek için sebze fidesi yetiştiriyor.

Hayrabolu'da emekli öğretmen Hayri Buttanrı (64), boş zamanlarını değerlendirmek için sebze fidesi yetiştiriyor.

Buttanrı yaptığı açıklamada, 40 yıllık eğitim hayatından baba mesleği olan sebze fidesi yetiştiriciliği ile boş zamanlarını değerlendirdiğini belirterek, şunları aktardı:

"Babam bizi bahçıvanlık ve fide yetiştiriciliği yaparak okuttu. En büyük hobim toprakla uğraşmaktı. Çocukluğumdan beri bahçeyle uğraşmak isterdim. 40 yıl yaptığım öğretmenlik görevimden sonra şimdilerde emekli olarak bol bol toprakla uğraşarak zamanımı değerlendirerek, sebze fidesi yetiştiriyorum. Kendi yaptığım basit seralarda kaliteli hibrit tohumlarından ürettiğim domates, biber, patlıcan, tüplü salatalık ve domates tohumlarını çimlendirerek fide haline getiriyorum."

Reklam
Reklam

Buttanrı, ilçede bazı fide yetiştiricilerinin hazırlıklarına devam ettiğini, kendisinin de 8 serasında yaklaşık 20 binin üzerinde fide üretimi gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz