Emekli Öğretmenden Vefa Örneği

Gaziantep'te 84 yaşındaki emekli öğretmen ve yazar Edibe Bayram, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ile birlikte...

Gaziantep'te 84 yaşındaki emekli öğretmen ve yazar Edibe Bayram, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ile birlikte 30 yıl görev yaptığı okulu ziyaret ederek kitabının satışlarından elde ettiği gelirin bir kısmını bağışladı.

1953 yılında Hacı Muzaffer Bakbak Kız Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yapan ve 1983 yılında emekli olan 'Cumhuriyet Kızları' kitabının yazarı Edibe Bayram, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve eşi Nihal Turan ile birlikte yıllarını geçirdiği okulu ziyaret etti. Okul Müdiresi Emine Açıkgöz, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Edibe Bayram, okul aile birliğine kendi yazdığı kitabı armağan etti. Öğrencilerin çiçek takdim ettiği yazar Bayram'a okul müdiresi ve öğretmenleri tarafından yaptırılan teşekkür plaketini ise Kaymakam Turan verdi.

Reklam
Reklam

Duygulu anların yaşandığı programda Edibe Bayram, 30 yıl emek verdiği okulda okuyan kız çocuklarının eğitimi için kitaplarından elde edilen gelirlerin bir kısmını bağışladı. Kaymakam Turan da cep telefonundan eğitime katkıda bulunmak için 4027'ye mesaj yollayarak tüm öğretmenlere kampanyaya katılım çağrısında bulundu. Turan'ın ardından diğer öğretmenler de eğitime destek vermek için cep telefonlarına sarılarak 4027'ye mesaj attı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından başlatılan eğitim seferberliğine kendilerinin de sonuna kadar destek vereceğini söyleyen Kaymakam Uğur Turan, "Valimiz Erdal Ata Bey'in göreve başlamasının ardından Gaziantep'te adeta eğitim seferberliği başlatıldı. Her geçen gün eğitim alanında eksiklerimizi tamamlamak için çalışmalar yaparken, Valiliğimiz tarafından başlatılan eğitime katkı kampanyası olan 4027 mesaj hattı konusunda da vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz. Emekli öğretmen ve yazar olan Edibe Bayram Hanımefendi de eğitime sonuna kadar destek veren büyüklerimizdendir. 30 yıl görev yaptığı okula kitaplarından elde edilen gelirin bir kısmını bağışlayarak eğitime destek vermektedir. Ben kendisini tanıdığım için çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Allah kendisinden razı olsun. 'İncinsen de incitme' düşüncesiyle yolumuza devam ederken, böyle güzel insanların vatanına ve milletine hayırlı işler yapması bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Turan'a teşekkür ederek sözlerine başlayan Edibe Bayram ise, "Şahinbey Kaymakamı Sayın Uğur Turan Bey göreve geldiği günden beri herkesin sorunlarıyla yakından ilgileniyor; kimseyi kırmadan, incitmeden ve yormadan problemleri yerinde çözüyor. Şahinbey ve Gaziantep böyle bir kaymakama sahip olduğu için çok şanslı. Özellikle yaşlı ve kimsesiz insanları sürekli ziyaret ederek herkesin sevgisini kazanıyor. Ben de yazarı olduğum kitabımın gelirlerinin bir kısmını 30 yıl görev yaptığım okula bağışladım" diye konuştu.

Okul Müdiresi Emine Açıkgöz de Kaymakam Uğur Turan'a ve Edibe Bayram'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: