Emekli Oramiral Erdil'e mahkumiyet

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil, eşi Füsün Erdil ve kızı Deniz Halide Erdil ile kızının gizli ortağı olduğu ileri sürülen Şirin Melek Hekim ve Erdil'in emir subayı yardımcısı Emekli Yüzbaşı Yalçın Kayatunç'un yargılandığı davada karar açıklandı.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Emekli Oramiral Erdil'i "Haksız Mal Edinmek"ten suçlu bularak, 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) çıkarılmasına karar verdi.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına, sanıklar katılmazken Erdil ailesinin avukatı Yücel Eskiyerli hazır bulundu. Kararı açıklayan duruşma hakimi Kıdemli Albay Turgay Çağlar, Erdil'in emrindeki telefonu emir subay Yardımcısı Kayatunç'a vererek şahsi görüşmelere izin verdiği ve bu nedenle görevini ihmal ettiğiyle ilgili yeterli bilgi ve belge bulunmadığını belirterek, Erdil'in "Görevi İhmal" suçundan beraatine karar verildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Hakim Albay Çağkar, Kayatunç'un ise Komutanlık makamının telefonunu özel işlerde kullanması nedeniyle Askeri Ceza Kanunu'nun 130. maddesi uyarınca 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve bu cezasının, indirim uygulanarak 300 YTL adli para cezasına çevrilerek ertelendiğini belirtti.

Duruşma Hakimi Çağlar, Erdil'in konut harcamalarıyla ilgili olarak "görevi kötüye kullandığı" iddiasından beraatine, nüfuzunu kullanarak kızı Deniz Halide Erdil ve kızının gizli ortağı olduğu ileri sürülen Şirin Melek Hekim'in boya ihalelerine katılmaktan ise Askeri Ceza Kanunu'nun 115/2 maddesi uyarınca memuriyet görevini suiistimalden 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve bu cezanın 600 YTL adli para cezasına çevrilerek ertelendiğini bildirdi.