Emekliden vekillere “açız” mektubu

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile 542 milletvekiline “açız” mektubu gönderecek.

ANKARA (ANKA) - Emekliler, mektupta, “Eti unuttuk, muzu unuttuk. Ayağımızı denize sokmayalı yıllar oldu. Evimizden dışarı çıkamıyoruz” diyecek. Çalışkan, geçinemediklerini belirterek, “Seçim yaklaşıyor, emekliyi unutan sandıkta da oy beklemesin” diyecek.

-GÜL VE ERDOĞAN’A YAZDI, YANIT ALAMADI-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e geçen hafta mektup yazan, ancak yanıt alamayan Çalışkan, çareyi milletvekillerine mektup göndermekte buldu.

ANKA’ya konuşan Çalışkan, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı ile Başbakan’a mektup yazdığını belirterek, “30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle kendilerinden randevu talep ettim, ama mektubuma yanıt alamadım. Mektubumda emeklilerin sorunlarını aktaracağımı ifade ettim, ancak randevu vermediler” dedi.

Reklam
Reklam

-MECLİS BAŞKANI ŞAHİN’DEN YARDIM İSTEYECEK-

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile milletvekillerine mektup göndereceğini vurgulayan Çalışkan, “Bugün bir emekli ortalama 700-750 TL maaş alıyor. Bu maaşla bir aile nasıl geçinir? Ev kiraları almış başını gidiyor. Bunun elektrik ve su parası var. Biz ne yiyeceğiz” diye dert yandı. Çalışkan, milletvekillerine göndereceği mektupta şöyle diyecek:

“Açlık sınırı altında maaş alıyoruz. Hiç değilse bu rakamın biraz üstünde maaş verilsin. İntibak Yasası’nın çıkmasını istiyoruz. Aldığımız maaşla geçinemediğimiz gibi beslenemiyoruz. Etin, muzun tadını unuttuk. Bırakın tatile gitmeyi evimizden dışarı çıkamıyoruz. Kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyoruz.”

-SANDIK HATIRLATMASI-

Çalışkan, milletvekillerine göndereceği mektubunda yaklaşan seçimi de hatırlatarak, “İktidar 8 yıldır bize verdiği sözleri yerine getirmedi. Biz de ilk seçimlerde hâlâ yerine getirmemişse ona göre oyumuzu kullanacağız. Sandıkta oyumuzu kullanırken siyasi partilerin bize olan yaklaşımlarına göre tercihimizi yapacağız. Bizi unutanı biz de sandık başında unutacağız” diyecek.(ANKA)

Reklam
Reklam