Emekliler, İntibak Yasası ve emeklilik yaşı için eylem yaptı

Emekliler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde bugün görüşülecek olan İntibak Yasası ve emeklilik yaşı için...

Emekliler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde bugün görüşülecek olan İntibak Yasası ve emeklilik yaşı için Meclis önünde eylem yaptı.
TBMM önünde toplanan kendilerine 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar Grubu' ismini veren bir grup emekli, 1999 yılında çıkan yasadan önce erkeklerin 25, kadınların 20 hizmet yılını tamamlamaları ve 5 bin prim gün sayısını tamamlayanların emekli olabildiğini hatırlatarak, 1999 yılında çıkarılan yasa ile kademeli yaş sınırlaması getirilerek mağdur edildiklerini belirtti.
Emekliye ayrılma sürelerinin 3 ile 10 yıl arasında değişen oranlarda arttığını vurgulayan emekliler, bu nedenle çoğunun işsiz kaldığını, işverenlerin yaşlı olduklarını öne sürerek kendilerine iş vermediğini, aynı zamanda da emekli olmadıkları için sağlık hizmetlerinden faydalanamadıklarını anlattı.
TBMM'de bugün görüşülecek olan İntibak Yasası ile ilgili basın açıklaması yapan Emekli-Sen üyeleri ise bu görüşülen yasa ile emekli maaşları arasındaki farklılıkların giderilmesi gerektiğini, ayrıca maaş miktarlarının insanca yaşam standartlarına yükseltilmesini istedi.
Emekliler ayrıca, bankaların verdiği maaş promosyonlarının da kendilerine ödenmesini talep etti. Çevik Kuvvet polisinin TBMM önünde aldığı geniş güvenlik önlemi arasında yapılan basın açıklamaları olaysız şekilde sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz