Emekliler Maaşlarına Refah Payı İstiyor

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emekli maaşları için...

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emekli maaşları için hükümetten refah payı istediklerini söyledi.

Türk Emekli Sen İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı yaptığı açıklamada, Türkiye’de milli gelirin sürekli olarak yükseldiğinin açıklanmasına karşın bu durumun emekli maaşlarına yansımadığını söyledi. Emeklilerin Türkiye’de sürekli ezilen bir kesim olduğunu ifade eden Soysaldı, “Gelir dağılımı adaleti nerede ey vicdan sahipleri? Enflasyon kimi vuruyor bu ülkede, tuzu kuru olanların haberi bile yok, dar gelirli, sabit gelirli, yardımlarla yaşayanlar ve bir de emekliler ezildikçe eziliyor. Büyüme ve refah payı kimlere dağıtılır da emeklilerin haberi olmaz? Ey yöneticiler ya hesap yapmayı bilmiyorsunuz ya da sayı saymayı.” dedi.

Reklam
Reklam

Emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alan kamu emekçilerinin aynı şartlardaki özel sektör çalışanlarına göre daha perişan olduklarını belirten Yavuz Soysaldı, yıllara göre emekli maaşlarındaki nominal artışın, yıllık enflasyon oranının altında kaldığını kaydetti. Bunu kapatmak için, maaşların reel olarak yükseltilmesi gerektiğini ve bu şekilde adil bir gelir dağılımının sağlanacağını söyleyen Soysaldı, hükümetten beklentilerini ise şu şekilde sıraladı: “Milli gelirin büyüklüğü kadar gelirin dağılımı da hayati bir önem taşımaktadır. Sosyal politika uygulamaları, maliye ve para politikaları, ücret ve vergi sistemleri ile milli gelir adil bir şekilde dağıtılmalı. Ülkemizde en zenginle en yoksul arasında gelir farkı gittikçe açılmaktadır. 2013 bütçesinde; milli gelir artışından emeklilerinde payını verin. Maaşlarımızı hedeflenen enflasyon yerine, gerçekleşen enflasyona göre artırın. Emekli maaşlarına refah payı verin. Çalıştığımız zaman verilen ek gösterge yeniden düzenlensin. Makam tazminatları alt kademelere de verilsin. ÖTV ve KDV gibi vergilerin oranları düşürülsün, Gelir Vergisi yaygınlaştırılsın. Yıllardır emeklilere yapılan zulüm son bulsun! Yeter artık çektiklerimiz, biz anlatmaktan yorulduk, duyun artık gözleri kör kulakları sağır olanlar.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: