Emeklilerden 'emekli Yaşı' Tepkisi

Türk Emekli-Sen Salihli Temsilcisi Orhan Koç, “Hükümet, bütçe açıklarını kapatmak için “emeklilik yaşı yükseltilmelidir” şeklinde...

Türk Emekli-Sen Salihli Temsilcisi Orhan Koç, “Hükümet, bütçe açıklarını kapatmak için “emeklilik yaşı yükseltilmelidir” şeklinde açıklamalar yapıyor” dedi.

Koç, 53 yaşında emekliliğin değil bu yaşa geldiğinde hala iş bulamadığı için emeklilik gününü dolduramayan vatandaşların çokluğuna dikkat çekerek, "Marifet emeklinin yaşını 53’e yükseltmek değil, 53 yaş üzerinde olduğu halde iş bulamayan, dolayısıyla iş gününü dolduramadığı için emekli olamayan binlerce işsize iş verip, bir an önce onların ailelerini geçindirecek bir gelire sahip olmaları, daha sonra emekli olmalarını sağlamaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Hükümetin emeklilere verdiği maaşın yetersiz olduğunu da savunan Koç, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gerçi hükümetin emekliye reva gördüğü maaş yetmediği için, zavallı emekli ikinci bir iş yapmaya mecbur bırakılmakta, bulabilen çalışmakta, bulamayan avare avare gezmekte, kahvelerde oyun oynamaktadır. Bin bir güçlükle zar zor emekli iş gününü doldurabilenler için de, Hükümetin emekli yaşını 53’e yükseltmek istemesi bir hayal kırıklığı yaratıyor. Büyüme oranları açıklandı, beklenenin altında. Ekonomistler; “büyüme durdu, vatandaş tüketmeyi durdurdu” diyorlar. Ekonomi Bakanımız; “Fren balataları sıyrılmaya başladı, büyümede iç talebin desteği gecikiyor” diyor. İç talep ne ile yükselecek, piyasa ne ile desteklenecek, kimler destekleyecek ?. 2,5 milyon memuruna, 10 milyon emeklisine gerçek enflasyonun altında maaş artışı verirsen, memur ve emekli yani sabit gelirli ancak zorunlu giderlerini karşılar, harcama yapamaz, bu durumda piyasa nasıl desteklenecek?. İlk önce sabit gelirli olan emekliler hükümetçe desteklenecek ki, onlarda piyasaya açılsın, alış veriş yapsın, talep artsın."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: