Emeklilere kötü haber

ANKARA (İHA) - SKK emeklisine ödenmesine karar verilen TÜFE farkı, Ankara 7. İş Mahkemesi'nden döndü. Daha önce ödemenin yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar veren yerel mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak ödemenin yapılmamasına hükmetti.

Emekli-Sen'in emekli aylıklarına uygulanan TÜFE artışlarının ayın 2 ve 3'ünde yansıtılması gerekirken 19 - 21 arasında ödenmesinin hak kaybına neden olduğu gerekçesi ile açtığı davada yerel mahkeme, Yargıtay'ın bozma gerekçesi yönünde karar açıkladı. Ankara 7. İş Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme, Yargıtay'ın bozma gerekçesinde yer alan Emekli-Sen'in sendikalar kanununa göre kurulmuş bir örgüt olmadığı ve taraf olamayacağı ve bu nedenle davanın reddine yönelik kararına uydu.

Reklam
Reklam

Daha önce Ankara 7. İş Mahkemesi, sendikanın kararı doğrultusunda karar vererek 1 Ocak 200 ile 1 Haziran 2002 tarihleri arasındaki 29 ay boyunca emeklilere eksik ödeme yapıldığına hükmetmişti ve yerel mahkeme bu hak kaybının yasal faizi ile birlikte emeklilere ödenmesine karar vermişti. SSK tarafından temyiz edilerek Yargıtay'a giden davada ise Yüksek Mahkeme, Emekli-Sen'in sendikalar kanuna göre kurulmuş bir sendika olmadığını ve bu nedenle davada taraf olamayacağına belirterek, davayı reddetmişti. Yargıtay'ın bozma kararından sonra tekrar görülen davada yerel mahkeme Yargıtay'ın bozma kararı yönünde emeklilerin TÜFE farkını alamayacağına hükmetti.