Emeklileri böyle dolandırıyorlar

Ankara polisi ATM'lerden bankamatik ile para çekmek isteyen yaşlılara yardım etme bahanesi ile yaklaşarak kurdukları düzenek yardımıyla dolandıran şebekeyi çökertti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarında bir şebekenin emeklilerin maaş çekme günlerinde ATM'lere düzenek kurarak dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Yapılan tespitlerinin ardından Ankara, İstanbul ve Çankırı'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda şebekenin elebaşları Osman B., Tuncay G. ve Nedim B.'nin yanısıra Durak A., Serkan Ö., Ümit K., Oktay G., Erdal A., İlhan Ş., Hasan Ç., Mustafa S., Celalettin Ö., Hakan G., Haydar H., Ertan A., Zafer A., gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

[

](https://www.mynet.com/emeklileri-boyle-dolandiriyorlar-2691010-myvideo)

Zanlıların özellikle emeklilerin maaş çekme günleri olan ayın 15 ve 22. günlerinde ATM'lere düzenek kurdukları belirlendi. ATM'lerin kart giriş kısmına düzenek kuran şebeke üyeleri kartını sıkıştıran vatandaşlara yardım etme bahanesi ile yaklaşarak şifrelerini öğrendiği anlaşıldı. ATM cihazının yanına monte edilen telefon düzeneği ile işlem yaparak para çekmek isteyen kişiyi bu telefona yönlendirdikleri tespit edilen dolandırıcıların daha sonra kendilerini banka müşteri hizmetleri görevlisi olarak tanıtarak kişinin kart şifresini öğrendikleri anlaşıldı. Bu şekilde 50 kişiyi dolandırdıkları belirlenen şebekenin ayrıca 2 ATM'nin de oksijen kaynağı ile kesilmesi olayına karıştığı tespit edildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin 2.5 ay süren takipleri sonucunda çökertilen çete üyelerinin gerçekleştirdiği dolandırıcılıkların bir kısmı güvenlik kameraları tarafından belirlendi. Zanlılar polis sorgularının tamamlanmasının ardından Sincan Adliyesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

İHA