Emeklilerin Köylerine Vefası

Türkiye'nin farklı illerinde çalışıp emekli olduktan sonra Yozgat'ın Şahmuratlı köyüne yerleşen emekliler, kurdukları dernek öncülüğünde yürüttükleri projelerle hem köylerini güzelleştiriyorlar

Türkiye'nin farklı illerinde çalışıp emekli olduktan sonra Yozgat'ın Şahmuratlı köyüne yerleşen emekliler, kurdukları dernek öncülüğünde yürüttükleri projelerle hem köylerini güzelleştiriyorlar hem de ekonomiye katkı sunuyorlar.

İstanbul'da özel şirketlerde çalışıp, 1993 yılında emekli olan Tahsin Baştürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekliliğiyle birlikte Şahmuratlı köyüne yerleştiğini anlattı.

Kendisi gibi 10 emeklinin daha köye yerleştiğini, kurdukları Şahmuratlı Köyü ve Kerkenes'i Kalkındırma Güzelleştirme Yardımlaşma Derneği (ŞAHDER) öncülüğünde çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Baştürk, "Farklı illerde çalışıp köyümüze döndükten sonra önce Şahmuratlı Köyü ve Kerkenes'i Kalkındırma Güzelleştirme Yardımlaşma Derneği'ni kurduk. Köylülerimizi derneğe üye yaptık. Köyümüzün her tarafına çam fidanı diktik, mezarlığı ve köyün giriş yollarını ağaçlandırdık" dedi.

Reklam
Reklam

-Dağ armutlarını ekonomiye kazandırdılar-

Köyün dağlarındaki yaban armut ağaçlarından yaklaşık 4 binini aşıladıklarını, yarıya yakınından verim aldıklarını ifade eden Baştürk, "2007 yılında dağ armutlarını kesilerek aşılama yaptık. 4 bin civarında armuttan bin 500'ü tuttu. Köy halkı bu armutlardan faydalanıyor. Armutları ekonomiye kazandırdık. Elde edeceğimiz gelirle köyümüzü daha da güzelleştireceğiz" diye konuştu.

Emekli Ali Kılıçarslan ise Ankara'da kasaplık yaptığını, 5 yıl önce emekli olup, köye yerleştiğini söyledi.

Köydeki değişimlere herkes gibi kendisinin de katkı sağladığını anlatan Kılıçarslan, "Armutların pazarlanması konusunda çeşitli firmalarla irtibat sağlıyorum. Erzurum ve Sivas'taki bazı meyve suyu fabrikaları armutlara talip oldu. Bunların haricinde çevremizdeki diğer meyve suyu fabrikaları ile de temas halindeyiz. Buradan elde edilecek gelirle köyümüze daha güzel hizmetler sunacağız" dedi.

Muhabir: Ömer Sarı / Şahin Özmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: