"Emeklilik sistemi değişecek"

İSTANBUL (İHA) - Partisinin İl Başkanlığı'nın açılışı için İstanbul'a gelen Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Başkanı İsmail Cem, seçim turlarına bugün bir yenisini daha ekledi. Gültepe semti esnafını ziyaret eden İsmail Cem, burada halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Esnaf ziyaretine başlamadan önce Gültepe Talatpaşa Caddesi'nde bulunan Sinoplular Kahvesi'nde bir basın açıklaması yapan ve halkla kucaklaşan İsmail Cem, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik sorunlara dikkat çekti. Konuşmasında IMF'den alınan kredilerden bahseden İsmail Cem, "Kendi içimizde bulunan bazıları sırf borçlarını ödesin diye dışarıdan para alıyoruz. Örneğin Brezilya IMF'den 30 milyar dolar aldı. Ama Brezilya IMF ile anlaşırken 5 milyarı, köylüye üretimi artırmak için vereceğini söyledi. Biz ise alınan paranın bir kuruşunu bile vatandaşımıza vermiyoruz. Bugün köylümüz banka borcunu ödemedi diye hapse giriyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok" dedi.

Reklam
Reklam

Emekliler arasında eşitlik farkı olduğuna da dikkat çeken Cem, "Emeklilik sistemi değişecek, özellikle bağ-kur emeklilerimiz çok zor durumda. Emeklilerimizi sınıf sınıf ayırıyoruz. Bu ayrım ortadan kalkacak" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan esnafı tek tek ziyaret eden Cem, esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Ziyaretin ardından aracına binmek isteyen İsmail Cem yoğun kalabalık nedeniyle zor anlar yaşadı. Cem daha sonra güçlükle Gültepe'den ayrıldı.