Emektar Kahvehaneden Ayrılma Hüznü

Eskişehir'in Yenikent mahallesinin 37 yıllık emektar kahvehanesi, yerini bir alışveriş merkezine (AVM) bırakmak için yıkılıyor....

Eskişehir'in Yenikent mahallesinin 37 yıllık emektar kahvehanesi, yerini bir alışveriş merkezine (AVM) bırakmak için yıkılıyor. Sahibinin birkaç ay önce ölmesi üzerine satılan kahvehanenin müdavimleri, onca yıldır yaşadıkları hatıraları düşünüp yıkım kararı karşısında büyük hüzün yaşadıklarını belirttiler.

1976 yılından bu yana Yenikent'in en eski kahvesi durumunda bulunan ve adını da Yenikent mahallesinden alan kahvehane bugüne kadar binlerce onbinlerce insana hizmet etti. Halen işletmecilik yapan Burhan Yıldırım, tek katlı kahvehanenin temmuz ayından itibaren yıkımına başlanacağını, yerine dev bir alışveriş merkezi kurulacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Kahvehanenin en eski ve kıdemli müşterilerinden 70 yaşındaki Battal Gürcan, kahvehanenin yıkılacak olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Gürcan, onlarca yıl çeşitli hatıraların yaşandığı, sohbetlere, dostluklara, acı ve tatlı günlere şahitlik yapan kahvehane binasının 1976 yılında bizzat sahihi tarafından yapıldığını anlattı. Battal Gürcan, kahvehane sahibi Osman Doğramacı'nın 3-4 ay önce ölmesiyle birlikte kahvehanenin Eskişehir'de faaliyet gösteren dev bir alışveriş merkezine satıldığını sözlerine ekledi.

Diğer müşteriler ise, onlarca yıldır mahalle ile adeta özdeşleşen, çevrede yaşanların çay, kahve içip sohbet ettikleri, bulaşma yeri olarak gördükleri kahvehanenin kapanmasına üzüldüklerini anlattılar. Binanın yakında yıkılmasının ardından artık bundan sonra kendilerine yeni bir kahvehane bulacaklarını anlatan müşteriler "Ancak buradaki sohbetin, dostluğun ve de çayın tadını başka kahvehanelerde bulmak zor. Sadece çay veya kahve değil, buranın içinde de, bahçesinde de çok güzel anılarımız, dost ve arkadaşlıklarımız var. Kahvehanenin yıkılacak olmasının hüznünü yaşıyoruz. Yenikent Kıraathanesi özellikle Eskişehir Seyitgazi yol hattındaki tüm otobüs yolcularının aynı zamanda bekleme durağı gibiydi de" şeklinde üzüntülerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: