EMEP,bu katliam, AKP hükemetinin eseridir

Emek Partisi GYK üyesi Halil İrmek ve Hatay il örgütü’nün,Reyhanlıda meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yapmış oldukları açıklamada AKP Hükümeti eleştirildi.

Hatay Reyhanlı’da incelemelerde bulunan Emek Partisi GYK üyesi Halil İrmek ve Hatay il örgütü’nün,Reyhanlıda meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yapmış oldukları açıklamada AKP Hükümeti eleştirildi.

AKP’nin Suriye Politikası Reyhanlı’da can aldı. AKP’nin izlediği politikaların bu sonucu yaratacağı başından belliydi.Suriye’de kaos yaratan AKP, bu kaosun ülkemize taşınmasına neden olmuştur.Patlama’nın kimin yaptığından çok, AKP hükümetinin yarattığı zeminin ve yaşanan patlamanın arka planın sorgulanması gerekiyor.

Reklam
Reklam

AKP sürdürdüğü politikayla herkesin katliam yapacağı bir ortam yaratmıştır.Reyhanlı’nın hedef alınıyor olması geçiş noktası ve bir savaş üssü haline getirilmiş olmasından kaynaklanıyor.Reyhanlıda yaşanan olay, bir kez daha savaş politikasında ısrar eden AKP hükümetinin Hatay halkına yaşattığı acıları ispatlar niteliktedir.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘dışarıdaki kaosun içeri taşınmasına yol açanlardan hesap sorulacağını’ söyledi. Peki dışarıdaki kaosta sorumluluk kime ait? Türkiye neden Suriye’de çatışma ve kaos yaratılmasında taraf oldu? Suriye’de yaşanan çatışma, ülkemiz topraklarına taşınmıştır.AKP’nin yürüttüğü politika bunu kaçınmaz kılmıştır.

AKP’nin bölgeyi savaşa sürükleyen politikaları nedeniyle daha önce de yine Hatay’da Cilvegözü sınır kapısında patlama yaşanmış ve 4’ü Türkiyeli 14 kişi hayatını kaybetmişti.Hatay halkı, AKP hükümetinin istifasını istiyor. Halktan, hükümete karşı ciddi bir tepki var. Yaşanan patlamalar halkta bir infiale yol açmıştır.

AKP hükümetinin Suriye ye yönelik tehditkar politikalarının ürünü olarak ortaya çıkan bu durumu başbakan başka bir sürece bağlayarak işin sorumluluğunu üzerinden atmaya çalışmaktadır.Sınırın artık işlemez duruma getirildiği orta doğudan bir çok silahlı El-Nusra ,El-Kaide üyesinin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiği bir dönemde böyle bir saldırı geliyorum demiştir. Urfa Akçakale sınırındaki saldırılar, Reyhanlı’da geçtiğimiz günlerde yaşadığımız olaylar; Suriye’deki çatışmaların Türkiye’ye topraklarına taşındığının göstergesidir.

Reklam
Reklam

Özgür Suriye ordusunun “ özgürlük savaşçıları” olarak Türkiye’de lanse edilen bu güçler Suriye’deki çatışma sürecini Türkiye’ye taşınmasına neden olmuşlardır. Sınır bölgesindeki Hatay, Urfa ve Antep tam olarak savaşın içine sokulmuştur.Tampon bölge olarak kullanılan bu illerimiz bu savaşı istememelerine rağmen hükümet tarafında bu savaşın içine elleri kolları bağlanmış şekilde sokulmuşlardır.

Barış istiyoruz .

Türkiye topraklarının başka bir ülkeye tehdit oluşturacak eli kanlı militanlar tarafından kullanılmasına son verilmelidir.Ülkemizde yer alan savaş mağduru Suriyeli sığınmacıların mülteci kamplarında ihtiyaçlarının karşılanması Reyhanlı ,Antakya ve Altınözü’nde gördüğümüz kamuflaj elbiseli silahlı militanların bir an önce Ülkemizden çıkartılması gerekmektedir. Suriye’nin geleceği ancak Suriye halkı tarafından belirlenmelidir. Suriye’de gerçekleştirilmeye çalışılan mezhep çatışması bütün Ortadoğu’yu kana boğacak bir gelişme olacaktır.

Parti heyetimiz Reyhanlı’daki patlamalardan kısa süre sonra olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Reyhanlı savaş alanı… Yıkılan evler, yanan araçlar, parçalanan canlar yola yayılmış. Patlamayı meydana getiren araca yaklaşıyoruz, parçalanmış insan bedenleri sağa sola yayılmış. Ağlayan, bağıran, tepki gösteren insanlar yakınlarını arıyorlar. Halk, ‘Başbakana ve Cumhurbaşkanına öfke kusuyor. Ölülerimizin hesabını kim verecek’ diye tepki gösteriyor.Manzara korkunç. Ceset torbalarıyla halk ceset taşıyor. Cesetler tanınamayacak durumda. Onlarca yanmış ceset ambulanslara konulup götürülüyor.Dükkan camları, çerçeveler, araçlar yaklaşık bir kilometrelik alan darmadağın olmuş durumda. Gençler öfkeli yürüyüş yapıyorlar. Hükümete ve yetkililere öfke kusuyorlar. “Hükümet istifa, Tayip bu manzara senin eserin, Gül, gel bu manzarayı gör, Bu kanın hesabını kim verecek” sloganları atıyorlar.

Çocuklarını arayan anaların Arapça ağıtları, patlamanın etkisiyle şok geçiren insanlar, sağa sola koşuşturanlar tam anlamıyla bir can pazarı yaşanıyor. Reyhanlı halkının dile getirdiği bir diğer talep ise burada yaşayan mültecilerin kamplara çekilmesi.

Reklam
Reklam

Halk, patlamanın nedeni olarak hükümetin Suriye politikalarına işaret ediyor. İki yıldır sınır güvenliği olmadığını, sınırdan herkesin geçebildiğini, herhangi bir denetimin olmadığını, bundan dolayı patlama için ortam yaratıldığını düşünüyor. Reyhanlı’da 60 bin yerli halk varken 70 bin Suriyeli yaşıyor.

Halk, Reyhanlı’yı terk ediyor. Hastaneler felç olmuş durumda. Zaten Reyhanlı’daki hastanelerde Suriye’den gelen yaralıların tedavisi sürdüğü için yer yok, bundan dolayı hastalar Antakya merkeze götürülüyor.

Sonuç olarak, gördüğümüz bir savaş manzarasıdır. Yıkılan, yok olan aileler, deprem yaşamış görüntüsü veren bir kent. Reyhanlı merkezinde yaşanan iki patlamada 50’yi aşkın çoğu çocuk onlarca vatandaşımızı kaybettik, yüzlerce vatandaşımızda yaralı olarak hastanelerde tedavi görüyor. AKP hükümeti bu katliamın yaşanmasından sorumlu olduğunu ilan ediyoruz.Emek Partisi olarak biz hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamasını istemiyoruz.Vatandaşlarımıza yapılan bu zulmü lanetliyor ve Reyhanlı’da hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine,akraba ve dostlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileklerinde bulundular.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: