Emet'te "afet Yönetimi" Çalıştayı Başladı

Kütahya Valiliği öncülüğünde düzenlenen "Mülki İdare Amirleri Afet Yönetim Deneyimleri Paylaşım Çalıştayı", Emet ilçesinde başladı.

Kütahya Valiliği öncülüğünde düzenlenen "Mülki İdare Amirleri Afet Yönetim Deneyimleri Paylaşım Çalıştayı", Emet ilçesinde başladı.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Emet'teki bir otelde düzenlenen çalıştayın açılış töreninde, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, bölgesel olarak da Kütahya ili ve özellikle Simav'ın son aylarda en çok depreme maruz kalan ilçe olduğunu söyledi.

Çalıştayda, afet yönetimine ilişkin hedefler, deprem riski azaltma çalışmalarında hazırlık ve planlama konularının ele alınacağını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Konunun uzmanları, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili konuşmalar yapacak. Çalıştayımızda Simav depremindeki afet yönetimiyle ilgili deneyimleri bulunan Vali Yardımcımız Mustafa İngenç bir sunum yapacak. Çalışma grupları oluşturulacak. Afete müdahale, acil kurtarma sorunları ve çözüm önerileri,hasar tespit, yer seçimi, hak sahibi ve borçlandırma çalışmaları, acil barınma ve tedavi, iaşe, sosyal ve psikolojik destek çalışmaları, yardımların depolanması ve dağıtımı, acil yardım ödenekleri gibi konular görüşülecek."

Açılış törenine, Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu ile Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürü Vedat Ateş'in de katıldığı çalıştay, 30 Mayıs'ta sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: