Emet'te 'dağ Suyu' Yasağı

Dünyanın bor rezervi Kütahya’nın Emet ilçesi büyük bir yer altı madenin nimetlerinden faydalanırken aynı oranda...

Dünyanın bor rezervi Kütahya’nın Emet ilçesi büyük bir yer altı madenin nimetlerinden faydalanırken aynı oranda da sıkıntısını çekiyor. İlçede bor yataklarının fazla olması nedeniyle içme sularında büyük oranda kanserojen madde olan arsenik bulunduruyor.

Yıllar önce birkaç hayırsever tarafından kurulan dernek, ilçenin 4 kilomletre uzağındaki içinde arsenik olmayan dağ suyunu ilçeye getirerek sokaklarda bulunan çeşmelere vererek bu sorunu çözmüştü.Ancak, yıllardır ilçeye su taşıyan hattın çürümesi sonucu dağ sularından tortu ve pislik gelmesi üzerine, Emet Belediyesi tarafından dağ suyu ilçede yasaklandı.

Reklam
Reklam

Dernek yetkilileri kendi bütçeleri ile bu hattın yapımının imkansız olduğunu söyleyerek ilçe halkından yardım istedi. İlçeye yıllardır arseniksiz su veren, dağ suları şimdi yeniden akmak için yeni hayırseverlerini bekliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: