Emet'ten Kısa Kısa

Emet ilçesinde, bu yıl hacca gidecek vatandaşlara seminer verildi.

Emet ilçesinde, bu yıl hacca gidecek vatandaşlara seminer verildi.

Emet Müftüsü İsmail Temur, Hisarcık Müftüsü Mehmet Ceyhan, Emet Vaizi Mehmet Makas ve Emet Müftülüğü'nde görevli İmam Hatip Ahmet Er, Babuk Bey Camisi'ndeki seminere katılan 37 hacı adayını hac ibadetiyle ilgili bilgilendirdi. Emet Toplum Sağlığı Merkezi'nden Dr. Melek Topal da hacı adaylarına sağlık konularında sunum yaptı.

Temur, AA muhabirine, bu yıl hac ibadetini yerine getirmek üzere ilçeden Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşlara dini bilgiler vererek, hac sırasında yapmaları gerekenleri anlattıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Seminerde, hacı adaylarının sorularının da yanıtlandığını belirten Temur, onlara sağlıkla ilgili sunum yapılarak karşılaşabilecekleri sağlık sorunları hakkında bilgilendirildiklerini ifade etti.

-Emet Müftülüğü'nden dini içerikli dergi dağıtımı

(Fotoğraflı)

Emet ilçesinde, Müftülük tarafından din görevlileri ve vatandaşlara dini içerikli dergiler dağıtıldı.

İlçe Müftüsü İsmail Temur, AA muhabirine, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bastırdığı çeşitli dergilerin öncelikle İlçe Müftülüğü ve camilerde görev yapanlara, daha sonra vatandaşlara dağıtıldığını söyledi.

Din görevlilerinden, dergileri okuduktan sonra merkezde camilere, köylerde de köy konakları veya kahvehanelere bırakarak vatandaşların da yararlanmasını sağlamalarını istediklerini ifade eden Temur, "Amacımız tüm vatandaşlarımızın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımlarıyla dini konularda bilgilenmelerini sağlamaktır. Çocuklarımıza da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlattığı dergileri dağıttık" dedi.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz