Emet'ten Kısa Kısa

Emet Tarım ve Kredi Kooperatifi tarafından Avusturya ve Ukrayna'dan 65 ton saman ithal edildi.

Emet Tarım ve Kredi Kooperatifi tarafından Avusturya ve Ukrayna'dan 65 ton saman ithal edildi.

Kooperatif Müdürü Aytaç Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli saman fiyatlarının yükselmesi nedeniyle 65 ton saman ithal ettiklerini bildirdi.

Avusturya ve Ukrayna'dan ithal edilen samanın ilk partisinin 3 kamyonla ilçeye getirilip üreticilere satıldığını belirten Atay, "Kilogramı 80 kuruştan satılan samanların 30 kuruşunu devlet karşılıyor, 50 kuruşunu ise tüketici ödüyor" dedi.

Atay, yerli samanın fiyatının 1 lira olduğu bilgisini vererek, saman sorununun devam etmesi halinde ithalata devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

-40 yılını dolduran esnaf ile düzenli vergi ödeyenler ödüllendirildi

(Fotoğraflı)

Emet ilçesinde, 24'üncü Vergi Haftası dolayısıyla 40 yılını dolduran 3 esnafla düzenli vergi ödeyen mükellefler ödüllendirildi.

İlçede Vergi Haftası etkinlikleri, Vergi Dairesi Müdürü Yılmaz Aksu ile daire personelinin Atatürk Büstü'ne çelenk bırakması, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nı okumasıyla başladı.

Vergi Dairesi Müdürlüğü, Gelir ile Kurumlar vergileri beyanında en yüksek vergiyi beyan eden ilk 3 mükellefle düzenli olarak vergi ödevlerini yerine getiren basit usul mükelleflere, serbest meslek sahiplerine bir otelde yemek verdi.

Yemeğin ardından düzenli vergi ödeyen ve ilk 3'te yer alan mükelleflerin yanı sıra 40 yıldır bakkal dükkanı işleten Tahsin Kanık, Ahmet Kalaycı ve Mehmet Balta'ya birer hediye takdim edildi.

Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vergi Haftasının, insanlar üzerinde vergi bilincinin oluşturulması ve daha adil bir vergi düzeni sağlanması amacıyla kutlandığını bildirdi.

Vergi sıralamasında üst sıralarda olan ve vergi uyumunu iyi sağlayan mükellefleri, onları unutmadıklarını göstermek üzere ödüllendirmek istediklerini belirten Aksu, "Her meslek grubundan 3'er adet olmak üzere 12 mükellefimizi ödüllendirdik. Ayrıca mükelleflerle iyi iletişim kurarak kurumumuza pozitif değerler katan 3 personelimize de birer hediye takdim ettik. İlçemizde uzun yıllardır vergilerini düzenli ödeyen vatandaşlarımızı da onurlandırmak adına hediyeler verdik" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz