Emin Kar İçini Döktü

Samsunspor Başkanı Emin Kar, takımın futbolcudan önce para transferine ihtiyacı olduğunu söyledi.Samsunspor Kulübü Başkanı Emin...

Samsunspor Başkanı Emin Kar, takımın futbolcudan önce para transferine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, bazı yönetim kurulu üyeleriyle Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Genel kurulun 2 Şubat 2013 günü yapılmasının planlandığını, çoğunluğun sağlanamaması halinde 9 Şubat’ta olacağını açıklayan Başkan Kar, yönetime talip olmak isteyenlerin 5 Ocak 2013 tarihine kadar adaylığını açıklaması gerektiğine işaret etti. Kar, "Samsunspor sahipsiz kalmasın diye çıktığımız bu yolda eğer Samsunspor’a sahip çıkacak gerçek ve ehil birileri varsa ben ve arkadaşlarım zaten Samsunsporluluğumuzun gereğini bir an bile düşünmeden yaparız. Dediğim gibi 5 Ocak’a kadar çıkıp adaylıklarını açıklarlarsa memnun oluruz, yoksa o günden sonra boş yere konuşmalarının bir anlamı kalmaz" dedi.

Reklam
Reklam

Geçen günlerde İstanbul'da cezaevinde yatmakta olan işadamı Galip Öztürk'le ve eski Başkan Kazım Yılmaz'la görüştüğünü söyleyen Başkan Emin Kar, "Görüşmelerimizin asıl konusu temliklerdi. Kazım Yılmaz, bize kendisine gelecek olan temlik parası üzerinden bir jest yapma sözü verdi. Keza Samsunspor Süper Lig’e çıkana kadar söz konusu temliklerini almayacağını da ifade etti. Aynı şekilde Galip Öztürk de hacizde bir feragat gerçekleştirdi” diye konuştu.

Kulübe oyuncu transferi haricinde para transferinin de yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Kar, "Kamuoyundaki ortak görüş takımımızın transfere olan ihtiyacıdır. Kasamıza baktığımızda bizim transfer yapma şansımızın olmadığını görüyorum. Ancak puan tablosuna baktığımızda ise transferin şart olduğu da ortadadır. Ancak ilk transferimiz bir futbolcu değil, para transferi olmalı. Herkes diyor ki, ‘şunu alalım, bunu alalım’. Doğrudur, alalım ama para nerde? O sebeple öncelikle para meselesini çözmemiz gerekiyor. Şu an için bitmiş, anlaşılmış bir isim yok. İkinci devrenin başında futbolculara 1 milyon lira ödeme yapmamız lazım. Bizim şu anda bunu ne ödeyecek paramız var ne de bir yerden beklediğim yüklü paramız var" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kemal Tokak'ın bir sosyal medya sitesi üzerinden Samsunspor ile ilgili yaptığı paylaşım hakkında sorulara da cevap veren Başkan Emin Kar, "Ben de duydum. Gerçek mi bilmiyorum. Ama eğer gerçekse hemen gelsin. Kemal’e hayır dememiz mümkün değil. Kendisini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Eski Samsunsporlu futbolcu Gekas’la da görüştüklerini söyleyen Başkan Emin Kar, "Gekas, öncelikle geçen sezondan kalan '285 bin euro civarındaki paramı net olarak ödeyin, sonrasında yeni sezonun pazarlığını yapalım' dedi. Gekas, bizim de çok sevdiğimiz bir oyuncu ancak daha önce de ifade ettiğim gibi ekonomik durumumuz ortadadır. Maalesef olacak gibi görünmüyor. Basında çıkan transfer haberlerinin çoğu doğrudur ve pek çok isimle görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın kulübe desteğinin olduğunu, ancak diğer kesimlerin de destek vermesi gerektiğini ifade eden Kar, şöyle konuştu:

Samsun’un başka kanallar ve kurumların desteğine ihtiyacı var. Artık o çevrelerin harekete geçmesi lazım. Parasal anlamda tek tutanağımız, tek gücümüz Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç olmuştur. Bunu çok açık ve net söylüyorum. Bundan kimsenin gocunmasına, kimsenin alınmasına da gerek yok. Samsun'da bir iki reklam geliri dışında aldığımız tek kuruş yok. Bunu açıkça söylüyorum. Bu arada, özellikle deplasman masrafını yardımını esirgemeyen birkaç iş adamımızı da söylemem gerekiyor. Bakanımızın desteği inanıyorum ki devam edecektir.”

Reklam
Reklam

Gerçekleşen toplantıya ayrıca İkinci Başkan Recep Hun, Mali İşlerden Sorumlu As Başkan Ayvaz Yılmaz, İdari İşlerden Sorumlu As Başkan Erdem Eynel, Altyapıdan Sorumlu Yönetici Mehmet Bank ve Genel Sekreter Mehmet Yılmaz katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: