Emin Moğulkoç: Emeklerimizin Meyvelerini Topluyoruz

Gelecek sezon THY Euroleague hakem kadrosuna alınan Emin Moğulkoç ve Erşan Kartal bu gelişmeden dolayı...

Gelecek sezon THY Euroleague hakem kadrosuna alınan Emin Moğulkoç ve Erşan Kartal bu gelişmeden dolayı mutlu ve onurlu olduklarını söylediler.

FIBA Avrupa tarafından yapılan açıklamada 2012-13 sezonunda Emin Moğulkoç ve Erşan Kartal da THY Euroleague hakem kadrosuna dahil edildi. Bu gelişmenin ardından halen bu ligde görev yapmakta olan Recep Ankaralı, Murat Biricik ve Rüştü Nuran ile birlikte düdük çalacak Türk hakem sayısı da 5’e yükselmiş oldu.

Uzun yıllardır A Klasmanı olarak ligimizde düdük çalan Emin Moğulkoç, büyük onur duyduğunu dile getirerek, “Basketbolun Şampiyonlar Ligi olarak adlandırabileceğimiz bir yerde görev yapacak olmak çok mutluluk verici." dedi ve şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bu ekipte yer almak bir hakemlik hedefi olarak nitelendirilebilir çünkü Euroleague’de düdük çalmak büyük bir onur. Tüm uluslararası hakemler arasında 100 kişilik bir ekipten bahsediyoruz ve bunun içinde yer almak en iyi hakemlerin arasında olmak anlamına geliyor. Bunu da bunca senelik emeğimizin meyvelerini toplamak olarak görüyorum. Ancak kişisel gayretlerin yanı sıra en büyük desteğin Federasyonumuzdan gelmesi bizim için çok önemli. Federasyonumuza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”

Yedi yıl önce FIBA kokartı alan Erşan Kartal ise “Ülke basketbolun gelişimine paralel olarak Türk hakemliği de ilerleme kaydediyor. Recep Ankaralı, Murat Biricik ve Rüştü Nuran ile birlikte şimdi de Emin Moğulkoç ile ben Euroleague ailesine katıldık. Gerçekten mutluyum ve ülkemi böyle üst seviye bir ligde temsil edecek olmaktan dolayı da gururluyum. Federasyonumuzun bize yaptığı yatırımları da görmezden gelemeyiz. Başarımızda emeği olan herkese ben kendi adıma çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz