Eminağaoğlu: Ak Parti, Ben Yaptım Olur Anlayışı Ile Anayasa Yapıyor

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ak Parti tarafından yeni hazırlanan anayasa metninin diğer partilere...

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ak Parti tarafından yeni hazırlanan anayasa metninin diğer partilere danışılmadan kendi çıkarlarına göre hazırlanmakta olduğunu söyledi. Eminağaoğlu, anayasanın tüm siyasi partilerin katılımıyla geniş bir uzlaşı ile ortaya çıkan, hazırlanma süreci ilgili tüm çevrelerin katkısına açık olan, dolayısıyla bu yoldaki çalışmaların da Ak Parti etkisinde ya da Ak Parti nezdinde yürütülmemesi gereken metinler olduğunu belirtti.

Yeniden Erzin Fikir Kulübü ve Erzin Gönüllüleri tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘’Yeni Anayasa ve Yargı bağımsızlığı’’ Paneli Yeşilkent Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. Avukat Ümit Arif Özsoy’un oturum başkanlığı yaptığı panelde ''Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlık" konusu ele alındı. Panele konuşmacı olarak katılan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ak Partinin hazırladığı yeni anayasada hangi kanunlar, hangi kurallar var kimse bilmemektedir dedi.

Reklam
Reklam

Yeni hazırlanmakta olan anayasanın toplumun tüm kesimlerini kucaklayan metin olmak yerine, sadece süreci üstlenen siyasi partinin anayasası olacağını iddia eden Eminağaoğlu,TBMM’ne sunulan ilk yeni anayasa teklif metni içeriğinden, ilgili çevrelerin ya da muhalefet partilerinin haberdar olması bir yana, iktidar partisine mensup birçok milletvekilinin bile bilgisinin bulunmadığı, hatta TBMM Başkanının da “mevzuat engeline rağmen”, teklifte imzasının bulunduğunu bununda tüm kamuoyu tarafından bilindiğini kaydetti.

Yeni anayasayı asker tarafından hazırlanan 1982 anayasasına benzeten Ömer Faruk Eminağaoğlu,’’Evrensel temel hak ve özgürlükler, siyasal yapı ve demokratik hukuk devleti ilkelerinin yer aldığı ve yaşama geçirildiği, tüm kurum ve kurallarıyla eksiksiz çalışan bir “demokratik toplum düzenine” geçilmeden, tek yanlı olarak dayatılan, tüm erkleri ve devlet organizasyonunu iktidar partisiyle özdeşleştiren, hak ve özgürlükleri genişletmeyen, bu anayasa paketi kabul edilemez. Bu anayasa 1982 anayasasına çok benzemektedir. Nasıl ki 1982 Anayasası görüşmelerine hiçbir siyasi parti yetkilisi çağrılmadan birkaç komutan tarafından yapıldı. Şimdide mevcut hükümet hiçbir siyasi liderin görüşünü almadan ben yaparsam olur anlayışını savunuyor.'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: