Eminağaoğlu'na soruşturmaya tepkiler

ANKARA (ANKA) -CHP Konya Milletvekili Atilla Kart YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında soruşturma başlatılmasına tepki göstererek "Haberallar, Türkan Saylanlar, Eminağaoğulları Türkiye'nin değerleri, zenginlikleridir, Türk kamuoyu demokrasi ve hukuk içinde bu değerlerine sahip çıkacaktır" dedi. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de verdiği soru önergesinde Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e "YARSAV'ı yok etmek mi istiyorsunuz?" diye sordu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında soruşturma başlatılmasını değerlendirdi. Soruşturma başlatılmasına şaşırmadığını söyleyen Kart "Hükümet kendince muhalif gördüğü kişi ve kurumları önce listeye alıyor, çizik atıyor, sonra da onlara kendince haddini bildiriyor. YARSAV hukukun üstünlüğü noktasında kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. YARSAV hükümet nezdinde hedef alınan bir kurumdu, bu uygulama bekleniyordu. YARSAV'a yönelik olan suçlamaların hiçbirisi YARSAV Başkanının görev alanıyla ilgili değil. Mehmet Haberallar, Türkan Saylanlar, rektörler, Eminağaoğlulları; bu insanlar Türkiye'nin değerleri ve zenginlikleridir. Türk kamuoyu, demokrasi ve hukuk içinde bu değerlerine sahip çıkacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"YARSAV'I YOK ETMEK Mİ İSTİYORSUNUZ?"-
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e yönelttiği soru önergesiyle, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Ersin, Adalet Bakanlığının, ‘yargı bağımsızlığını savunarak yargıçlar ve savcılar üzerindeki siyasi baskıları ve Ergenekon soruşturmasındaki hukuksuzlukları ve iktidarın yasadışı telefon ve ortam dinlemelerindeki rolünü gündeme getiren, bakanlık müfettişlerine yargıçlar ve savcıları teknik takibe alarak telefon dinlenmesi ve hatta izlenmeleri olanağı veren yönetmeliğin iptali için yargı yoluna başvuran YARSAV Başkanı hakkında ihraçla sonuçlanabilecek' soruşturma başlattığını söyledi. Ersin "Bakanın bu tavrı, hükümetin yargı üzerindeki baskılarını ağırlaştırdığını ve AKP yargısı yaratmak istediğini göstermektedir. YARSAV Başkanı hakkında başlattığı bu soruşturma ile tüm yargıç ve savcılara gözdağı verilmektedir. Dolayısıyla, Deniz Feneri uluslar arası bağış kaçakçılığı soruşturmasının neden kaplumbağa hızıyla yürütüldüğü, buna karşılık Ergenekon soruşturmasının hukuk çiğnenerek Atatürkçü ve laik cumhuriyetten yana olanlar ve AKP'yi gerek yorumlarıyla ve gerekse söylemiyle eleştirenler için neden zulüm haline getirildiği daha net anlaşılmaktadır." dedi. Ersin Bakan Şahin'e şu soruları yöneltti:

Reklam
Reklam

"Yargıç ve savcıların haklarını savunmak ve yargının siyasi baskılardan arındırılmasını istemek suç mu? YARSAV Başkanı hakkında neden ihraçla sonuçlanabilecek soruşturma başlattınız? YARSAV'ı yok etmek mi istiyorsunuz? Bu tavrınızla, AKP siyasetinin zaten kuşattığı yargıyı, tümüyle ele geçirmesini mi hedefliyorsunuz?" (ANKA)