Emine Erdoğan, 15 Temmuz Ve Terörle Mücadele Gazileriyle Iftar Yemeğinde Buluştu

ATO'nun organizasyonuyla, gazilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Vatan, bayrak gibi duyguların tarihe mal olmuş,

ATO'nun organizasyonuyla, gazilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Vatan, bayrak gibi duyguların tarihe mal olmuş, şiirlerde kalmış olduğu düşünülür. Fakat 15 Temmuz'da yeni nesil, vatan için candan vazgeçmenin ne demek olduğunu yakından gördü, anladı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nın 15 Temmuz ve terörle mücadele gazilerinin onuruna verdiği iftar davetine katıldı. ATO Congresium'da düzenlenen iftar yemeğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Programda yaptığı konuşmasına, şehitleri anarak başlayan Emine Erdoğan, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla hiç tereddüt etmeden cepheye koşan şehit ve gazilere millet olarak minnettar olduklarını söyledi. 15 Temmuz'dan bu yana şehit ve gazi ailelerinin evlerini sık sık ziyaret ettiklerini ifade eden Emine Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: "Artık hepsiyle bir aile olduk. Evlatları evladımız, anaları anamız. Her birinin farklı bir hikâyesi var. Ama gururları ortak, hissiyatları bir... 'Yine olsa, yine çıkarım tankın karşısına' diyor bir gazimiz. 'Bütün bedenim, aklım, yüreğim hep vatan olmuştu' diyor bir diğeri."

"ŞEHİTLERİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMA SORUMLULUĞUNDAYIZ"
"Vatan, bayrak gibi duyguların tarihe mal olmuş, şiirlerde kalmış olduğu düşünülür. Fakat 15 Temmuz'da yeni nesil, vatan için candan vazgeçmenin ne demek olduğunu yakından gördü, anladı" diyen Emine Erdoğan, Türk milletinin vatan dersinden geçtiğini, şimdi şehitlerin emanetine sahip çıkma sorumluluğunda olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Allah'ın öyle bir geceyi bu millete bir daha yaşatmaması, vatan ve millet sevgisi ile millet olma bilincini gençlerin kalbinden eksik etmemesi temennisinde bulunan Emine Erdoğan, "Allah'ın izniyle, bu millette bu iman olduğu müddetçe ne teröristler, ne darbeciler ne de yedi düvel başarılı olamaz, emellerine ulaşamaz" dedi.

Emine Erdoğan, Ramazan ayını tebrik ettiği gazilerin yaptıkları ibadetlerin ve hayırların kabul olmasını diledi. Emine Erdoğan, hâlen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadele eden bütün güvenlik güçlerine muvaffakiyet temennilerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

ANKARA (DHA)

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: