Emine Erdoğan Annesi Adına Yaptırılan Okulun Açılışını Yaptı

Başbakan Recep Tayip Eroğan’ın eşi Emine Erdoğan, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından Siirt’te annesi Hayriye...

Başbakan Recep Tayip Eroğan’ın eşi Emine Erdoğan, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından Siirt’te annesi Hayriye Gülbaran adına yaptırılan okul öncesi eğitim biriminin açılışını yaptı.

Yeni Mahalle'de bulunan 18 Mart İlkokulu'nun bahçesinde yapılan ve finansmanı Siirtli iş adamı Özen Kuzu tarafından sağlanan okul öncesi birimin açılışında, Emine Erdoğan’a öğrenciler ve kadınlar sevgi gösterisinde bulundu. Minik çocuklar tarafından karşılanan Emine Erdoğan’a, bazı kadınlar ve genç kızlar da baharın müjdecisi nergis çiçekleri verdi. Açılıştan önce Vali Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın tarafından Emine Erdoğan ve TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran’a plaket takdim edildi. Ayrıca Emine Erdoğan'a soy kütüğünü gösteren bir tablo ile üzerine İbrahim Hakkı Hazretleri'nin ünlü ışık hadisesinin işlendiği tiftikten bir Siirt battaniyesi hediye edildi.

Reklam
Reklam

Emine Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, TOGEM ve katkı yapan hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, “Son derece güzel ve samimi niyetlerle yola çıkan TOGEM, bu gün sınırları aşarak gücü yettiğince her haneye, her yoksula, her çocuğa ulaşmaya çalışmaktadır. Kuruluşunda ve sonraki her aşamasında bizzat içinde bulunduğum, yakından takip ettiğim TOGEM'in bu seviyelere gelmiş olmasından çok büyük bir mutluluk duyuyor, çalışmalara katkı sağlayan bütün kardeşlerimle de iftihar ediyorum. Eğitim alanında yapılan her yatırımı ülkemiz, geleceğimiz için çok büyük bir kazanç, çok büyük bir yatırım olarak görüyoruz. Bu gün TOGEM’in elinden tuttuğu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin gözlerindeki sevince, umuda şahit oluyoruz. TOGEM ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşayan nice çocuğumuzun hayallerine kavuşmasına vesile olmuştur. Bir çocuğun elinden tutmak, bir çocuğun hayallerini gerçeğe dönüştürmek gerçekten çok büyük bir bahtiyarlıktır” dedi.

Birimin kurdelesi Emine Erdoğan, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Vali Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın ve birimi yaptıran hayırsever iş adamı Özen Kuzu tarafından kesildi. Birimi gezen ve öğrencilere çeşitli hediyeler veren Emine Erdoğan, annesinin fotoğrafını görünce duygulu anlar yaşadı. Okulun çıkışında da bazı vatandaşlar slogan, bazı kadınlar da zılgıt attı. Erdoğan, sevgi gösterileri arasında okuldan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: