Emine Erdoğan, Kermeste 17 Parça Eşya Satın Aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen kermese...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen kermese katıldı. 17 parça eşya satın alan Erdoğan, Rumelili kadınlara, “Ülkemizdeki kardeşliği, barışı, huzuru sürdürecek faaliyetleri gerçekleştirin. Rumeli’deki kardeşlerimizle irtibatı asla kesmeyin.” tavsiyesinde bulundu.

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kadınlar Komisyonu Sarıyer’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda bir kermes düzenledi. Kermese Emine Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ve çok sayıda davetli katıldı. Emine Erdoğan, el işi ürünlere büyük ilgi gösterdi. Erdoğan, bütün stantları tek tek gezdi ve ilgililerden bilgi aldı. Havlu, namazlık, masa örtüsü, banyo takımı gibi elle imal edilmiş 17 parça satın alan Erdoğan’ın alış-veriş tutarı hakkında bilgi verilmedi.

Reklam
Reklam

Balkanlar’ın Osmanlı Devleti’nin kalbi olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, “Balkanlar huzur, saadet içinde, çok farklı dinlerin ve dillerin bir arada yaşamayı başarabildiği örnek bir coğrafyadır. Balkanlar bizdendir, biz de Balkanlardanız.” dedi.

‘RUMELİDEKİ KARDEŞLERİMİZLE İRTİBATI ASLA KESMEYİN’

Osmanlı’nın Balkan Savaşları’ndaki yenilgisinden sonra tarihin en büyük, en acıklı göçlerinden birinin yaşandığını aktaran Erdoğan, “Yıllarca süren bu göçlerde binlerce insanımız hayatını kaybetti. Göçenler zor da olsa, büyük kayıplar da verseler Anavatan’a, Anadolu’ya sığındılar, Anadolu’da onlara kapılarını, yüreklerini açtı. Kalmayı, direnmeyi tercih edenler, çetecilerin, askerlerin elinde maalesef hunharca öldürüldüler. Üsküp’ün sokaklarını, Saraybosna’nın sokaklarını, Piriştine’nin caddelerini dolaşalım, bakalım. Anadolu’daki herhangi bir ilimizden, Kayseri’den, Mardin’den, Manisa’dan bir farkı var mı? Sizlerden isteğim, Türkiye’deki, kardeşliği, barışı ve kardeşliğin dilini daha da geliştirin. Rumeli’deki kardeşlerimizle irtibatı asla kesmeyin.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ise hedeflerinin öğrencilere burs vermek olduğunu aktararak, tüm kadınların anneler gününü kutladığını söyledi.

Derneğin 63 yıldan beri 100 binden fazla kişiyi giydirdiğini vurgulayan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadullah Sipahioğlu da “63 yılda 15 binden fazla üniversite öğrencisine burs verilmiştir. 125’ten fazla Türk Sanat Müziği Konseri verilmiş ve çok sayıda panel ve konferans organize edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz