Emine Erdoğan Şehit Aileleri Ile Bayramlaştı

- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, şehit aileleri ve çocukları ile bayramlaştı. Emine Erdoğan,

- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, şehit aileleri ve çocukları ile bayramlaştı. Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yürüttüğü 'Yalnız değilsiniz / Türkiye'nin En Büyük Ailesi' projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Ankara Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilen programda şehit yakınları ile bir araya gelerek bayramlaşan Emine Erdoğan, şehit çocuklarına çeşitli hediyeler de verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan'ın da hazır bulunarak bir konuşma yaptığı programda; Türkiye Halk Bankası sponsorluğunda, Türkiye genelinden 2000 şehit çocuğuna bayram hediyesi olarak tablet ve dizüstü bilgisayar takdim edildi.
"ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNE SABIRLAR DİLİYORUM"
Emine Erdoğan, düzenlenen programda bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında, şehitler üzerine konuşmanın zor olduğuna, ne söylense, hangi cümleler kurulsa, şehitlerin emanetini taşıyan kalplerin sızısına, hüznüne merhem olunamayacağını belirten Emine Erdoğan, "O kalpleri dindirecek olan yalnızca Allah’tır. Bu yüzden şehitlerimizin evlatlarına, analarına, eşlerine ve tüm ailelerine sabırlar diliyorum" dedi.
"Bütün milletimiz adına, bu onurlu rütbeyi kıyamete kadar taşıyacak olan şehitlerimizi, burada bulunan yakınlarının huzurunda saygı ve minnetle anıyorum" diyen Emine Erdoğan, bugün bu vatan üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, bayrağımızı dalgalandırabiliyorsak bunu şehitlere ve onları yetiştiren analara borçlu olduğumuzu söyledi.

Reklam
Reklam

"BİZE DÜŞEN ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA LAYIK BİR ÜLKE İNŞA ETMEKTİR"
Kurban kelimesinin 'yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile kılınan şey' anlamlarının olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, "Kurban, maddi ve manevi her türlü yakınlaşmayı içine alır. Sizlerin yakınlaşma vesileniz de, bu vatan için gösterdiğiniz fedakârlıktır, ayrılığa karşı sabrınızdır. Ben şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum, Rabbimden kalplerinize huzur ve sükûn, ferahlık vermesini niyaz ediyorum" diye konuştu.
Emine Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Bundan sonra bize düşen, şehitlerimizin aziz hatırasına layık bir Türkiye inşa etmektir. Onlara layık olabilmenin tek yolu, uğrunda öldükleri bu vatan üzerinde barışın, sevginin, merhametin sesini yükseltebilmektir. Bin yıldır bu topraklar üzerinde kederi, sevinci, mutluluğu adeta bir ekmek gibi paylaşan bizler, bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğiz inşallah. Biz bir ölür, bin diriliriz. İnşallah ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günler geçecek, kayıplarımız yeniden dirilişe vesile olacak, birliğimiz güçlenecektir. Devletimizin her zaman şehit yakınlarımızın yanı başında olduğunu bilmenizi isterim. Devlet büyüklerimizin her türlü yardıma hazır olduklarını ve tek amaçlarının şehitlerimizin emanetini özenle taşımak olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Yalnız değilsiniz, yalnız olmayacaksınız."

Reklam
Reklam

"ÇANAKKALE ZAFERİ BU MİLLETE VATANINI ÇİĞNETMEYEN BİR NESİL ARMAĞAN ETTİ"
Çanakkale zaferinin bu millete vatanını çiğnetmeyen bir nesil armağan ettiği gibi, verilen şehitlerin de vatan ve millet sevgisini ileriki kuşaklara taşıyacak bir nesil bıraktığını vurgulayan Emine Erdoğan, "Şehitlerimizin ardında bıraktıkları o kutlu nesli, evlatlarımızı alınlarından öpüyorum. Şayet sizler bu acıyı vatan sevgisi içinde eritebilirseniz, bu bayrak hep dalgalanacak, bu vatan hep sağ olacak. Fedakâr anaları, acısını yüreğine basan eşleri de kalbi muhabbetlerimle kucaklıyorum" ifadelerine yer verdi.
Kendisini bu bayramlaşma programında, şehit aileleri ve çocukları ile buluşturan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ve Bakan Prof. Dr. Ayşen Gürcan’a teşekkür eden Emine Erdoğan, projenin adına atıfta bulunarak, “Gerçekten biz Türkiye’nin en büyük ailesiyiz, birlik ve beraberliğimizin harcı, imanımız, aşkımız ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkma sorumluluğumuzdur” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz