"KİMYASALLARLA KUŞATILMIŞ BİR HAYAT İÇİNDE YAŞIYORUZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğle yemeğinde buluştu.
Türkiye'nin önde gelen kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Emine Erdoğan'ın yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ilk misafirleri oldu. Kendisini 'hayatı boyunca sivil toplum faaliyetlerine destek veren bir vakıf gönüllüsü' olarak tanımlayan Erdoğan, toplumun önde gelen kadın girişimcilerine yaptıkları işin önemi dolayısıyla teşekkür etti. Erdoğan konuşmasında, iletişimin arttığı, dünyanın küçük bir köye dönüştüğü bir çağda sorunlara karşı duyarsız kalamayacaklarını söyleyerek; "Dünyanın neresinde olursak olalım, din, dil, etnisite ayrımı yapmadan şiddete, istismara, insanlık dışı muameleye maruz kalan tüm kadınlara ve çocuklara el uzatmaya devam edeceğiz.' dedi. Mağdur ve mazlum kadınlar yanında ülkemizin tüm kadınları için de sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalışmalar yapmayı umduğunu söyleyen Erdoğan, ailenin önemine değindi ve toplumumuzun önemli sorunlarından olan aile içi şiddet konusunda daha proaktif çalışmalar yapmak gerektiğini söyledi. 'Kadının doğuştan sahip olduğu hakların birtakım sorunlu algılara kurban edilebildiğini, toplumun erkeğe yüklediği kimi rollerin erkeği şiddete meyilli, kaba ve merhametsiz davranmaya yönelttiğini, dinî temeli bulunmayan bazı anlayışların ailenin huzurunu bozabildiğini dile getirdi. 'Aile içinde adalet üzerine inşa edilmiş bir kadın-erkek ilişkisi, mutlu ve sağlam bir ailenin en büyük teminatı" diye konuştu.
"BİZE VERİLEN EMANETE SAHİP ÇIKMAK ANCAK BİR BİLİNÇ DEVRİMİ İLE MÜMKÜN OLABİLİR"
Emine Erdoğan konuşmasında kadın sorunları yanında diğer insanlık sorunları ile ilgilenmenin önemine değinerek bir konunun altını çizdi; "Kimyasallarla kuşatılmış bir hayat içinde yaşıyoruz. Oysa hem bedenimiz, hem tabiat bizlere emanet. Evlerimizde kullandığımız temizlik ürünlerinden, kozmetiğe, üzerimizde taşıdığımız kumaşlardan yeyip içtiklerimize kadar doğal tercihlerden yana olmaya ve bu alanda yeni bir bilinç geliştirmeye ihtiyacımız var. Organik tarımı artırmak, kimyasallardan uzak bir hayat bilinci için eğitimler vermek, yeri geldiğinde geleneklerimiz içinde yer alan doğal metodları hatırlamak. Bunlar, sağlıklı bir hayat ve güzel bir gelecek için ilk sayabildiğim şeyler. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak ve bize verilen emanete sahip çıkmak ancak bir bilinç devrimi ile mümkün olabilir. Kimyasallardan uzak, doğal bir yaşam için dikkat çekici çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum."
Kadın sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile gerçekleştirilen yemekte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Sümeyye Erdoğan da hazır bulundu. Toplantıya, davet edilen vakıf ve dernekler arasından KADEM, Başkent Kadın Platformu, TİKAD, KAGİDER, GİKAP, AKDER, İLKDER, Kasad-D, Hazar, Özlenen Çocuk, KAGEM, AKODER, Bilka, Meridyen, Medyasofa, HAKYAD, HAKÜDAD, İKAD-DER, UKADER, Bülbülzade, Ekin ve Nesil Derneği, Müsiad kadın çalışma grubu, Hak-iş ve Memur-sen Kadınlar Komisyonu ve UETD kadın kolları başkanları katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz