Emine Yayla'nın Öldürülmesine Ilişkin Dava

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Süleyman Yayla'nın eşi Emine Yayla'yı öldürdüğü iddiasıyla yargılanmaya başlandığı Sakarya Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Süleyman Yayla'nın eşi Emine Yayla'yı öldürdüğü iddiasıyla yargılanmaya başlandığı Sakarya Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı.

Emine Yayla'nın avukatı Gökçesu Özgür, grup adına yaptığı açıklamada, kadın cinayetlerinin önlenmesi konusunda hazırlayacakları raporu milletvekillerine ileteceklerini söyledi.

Kadın katillerinin hiçbir indirimden, özellikle "haksız tahrik"ten yararlanmaması için çalıştıkların ifade eden Özgür, Emine Yayla'nın koruma istemesine rağmen koruma alamadığı için hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Kadın cinayetlerinin önlenebilir olduğunu vurgulayan Özgür, "Bugün 8 Mart, 17 yaşında kaybettiğimiz, kız kardeşimiz Emine Yayla'nın davası için buluştuk. Koruma olsaydı burada olmazdık. Etkin bir koruma sağlanırsa kadın cinayetleri önlenebilir. Hukuk tam olarak hiçbir şeyi engellemese de etkin bir yasanın hazırlanması ve onun iyi bir şekilde uygulanması çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Özgür, taleplerini Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na da ileteceklerini anlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerine düşeni yaptığını ve kadın cinayetlerini kınadığını söyledi.

Aynı tepkiyi başkalarından da beklediklerini kaydeden Özgür, "Hepimiz kadın cinayetleri konusunda üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Türkiye, günde ortalama 5 kadının öldürüldüğü bir ülke. Bu ülkede bundan sonraki adımın ağır cezaların sağlanması, koruma sağlanması ve kadın bakanlığının kurulması olmalıdır" diye konuştu.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan Emine Yayla, 12 Kasım 2012'de eve pencereden giren eşi Süleyman Yayla tarafından çocuğunun gözü önünde bıçaklanarak öldürülmüştü.

Reklam
Reklam

Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz