Emir Sultan Sempozyumu

Yıldırım Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde, Emir Sultan Sempozyumu düzenledi.

Yıldırım Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde, Emir Sultan Sempozyumu düzenledi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Emir Sultan'ın hayatı, tasavvufi kişiliği, Bursa'ya kattıklarının anlatıldığı sempozyumun açılışında, Yıldırım Beyazıt'ın damadı olan Emir Sultan'ın Bursa ile bütünleştiğini söyledi.

Emir Sultan'ın, Bursa'nın önde gelen isimlerinden biri olduğunu dile getiren Keskin, "Anadolu erenlerinden olan Emir Sultan'ın hayatı, felsefesi, yaptıkları, gelecek nesillerle de paylaşılmalı ve unutturulmamalıdır. Bizler de bugün Uludağ Üniversitesi'nden katılan çok değerli hocalarımızla bu yüce ismi konuşacağız. Emir Sultan'ı ve tasavvufi kişiliğini, onun için yazılanları hocalarımızın ağzından dinleyeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen ise Emir Sultan'ın hayatının, felsefesinin ve Bursa'ya kattıklarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, sempozyuma destek veren Özgen Keskin'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, "Emir Sultan ve Devri", "Emir Sultan Hayatı ve Çevresi", "Bursa'da Emir Sultan Kültürü", "Emir Sultan Külliyesi", "Emir Sultan ve Erguvan" konularında oturumlara geçildi.

Sempozyuma, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz