Emirates krizi fırsata çevirdi

İSTANBUL (İHA) - Emirates Havayolları, Türkiye uçuşlarını arttırarak haftada 11 sefere çıkartmaya hazırlanıyor. Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, Dubai ile İstanbul arasındaki drekt seferlerini arttırırken, şirket her gün olan seferlerine 26 Ekim'den itibaren haftada dört uçuş daha ekliyor.

Emirates Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Müdürü Bahar Ahmet Birinci, krizi fırsata çevirdiklerini, kriz döneminde iş yapan hatlara ilave hatlar eklediklerini belirterek, "Her gün olmak üzere haftada 7 uçak uçuyorduk. 26 Ekim'den itibaren 11 sefere çıkacağız. Yolucu kapasitemiz 4 bin 500'ün üzerinde olacak. Doluluk oranının yüzde 87 olduğu düşünülürse, ortalamada haftalık yolcu kapasitemizi görebilirsiniz. Kriz dönemlerinde iş yapan hatlarımıza ilave hatlar yapıyoruz. Bazı yeni açacağımız, emin
olamadığımız hatları kriz döneminde durdurduk. Onun yerine doluluk oranları yeterli olan, bildiğimiz hatlara yatırım yaptık" dedi.

Reklam
Reklam

Birinci, Türkiye'den hostes alımlarında bir sınırlama olmadığını, standartlara uyan 1 ile 200 kişi alınabileceğini söyledi. Türkleri ağırlık olarak Dubai, Honkok, Dakka, Maldivler, Orta Afrika gibi yerlere taşıdıklarını da belirten Birinci, "Türkiye'den 4 ayda bir gelip hostes alımı yapılıyor. Bunun için gazetede ilan veriliyor. İlk yapılacak alımlar 18 Ekim'de İstanbul'da, 24 Ekim'de İzmir'de olacak. Hostes sayısında bir kısıtlama yok. Ne kadar kişi uygun çıkarsa alınacak. Şartlar Emirates standartlarına uygun olmak zorunda. Türkçe ve çok iyi İngilizce bilmesi şartı aranıyor" diye konuştu.