‘emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi Projesi’ Kapanış Konferansı Yarın Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi” konulu Avrupa...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi” konulu Avrupa Birliği (AB) projesinin kapanış konferansı, yarın Rixos Otel’de gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından “Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi” konulu Avrupa Birliği projesi yürütülüyor. Proje ile hava kirletici maddelerin ulusal düzeyde sınırlanmasını sağlayan Ulusal Emisyon Tavanları Direktifi’nin Türkiye’de uygulanmasına ilişkin çalışmalar yapılıyor. Türkiye’nin hava kirliliği azatlım politikalarının şekillenmesinde önemli rol oynayan bu çalışma ile çevresel şartların iyileştirilmesine katkı sağlanması ve halk sağlığını olumlu yönde etkilemek hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, projenin teknik yardım bileşeninin sonuna gelindiği belirtilerek, sonuçlarının sunulacağı kapanış konferansının yarın saat 10.00’da Rixos Otel’de Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Yönetimi Dairesi Başkanı Sebahattin Dökmeci başkanlığında gerçekleştirileceği bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, proje ile ilgili yapılan çalışmalar şu şekilde açıklandı:

“Ulusal Emisyon Tavanları Direktifi kirleticileri olan kükürdioksit, azotoksitler, metan olmayan uçucu organik bileşikler ve amonyak için ulusal emisyon envanteri hazırlanarak ülkemizin toplam kirlilik miktarları ve kirleticilerin kaynakları ortaya koyulmuştur. Bu kirleticilerin 2025 yılına kadarki artış tahminleri yapılmıştır. Özellikle çocuk, yaşlı ve astımlıları çok ciddi şekilde etkileyen bu kirleticilerin insan sağlığı, tarım, binalar ve çevreye maliyetleri hesaplanmış ve arıtma maliyetleri ile karşılaştırılmıştır. Yapılan fayda maliyet analizi sonuçları dikkate alınarak, sektörlere özel Emisyon Yönetim Stratejileri oluşturulmuş ve önlem alma potansiyeli en yüksek sektörler ortaya koyulmuştur. Yapılan değerlendirmeler neticesinde ülkemizin Avrupa Birliği ile müzakere ederek netleştireceği 2025 yılı Ulusal Emisyon Tavan değerleri önerilmiştir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: