Emlak Ve Çtv Uyarası

Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Meral Çetin, Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ilk...

Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Meral Çetin, Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ilk taksitinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs 2013 olduğunu bildirdi.

Çetin, yaptığı açıklamada, vatandaşların mağdur olmamaları için vergilerini 31 Mayıs 2013 tarihine kadar ödemeleri gerektiğini belirterek, "Belediye binamızdaki veznelerimizde 25-26 Mayıs 2013 Cumartesi ve Pazar günleri açık olacaktır. Vatandaşlarımızın vergilerini ödemez ise cezalı duruma düşeceklerdir" dedi.

Vergisini yatırmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlandığını belirten Çetin, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Emlak servisinde mükellefimizin rahatlıkla vergilerini yatıracakları ortam hazırlanmıştır. Mükelleflerimizin sıra beklemeden kendilerine yapılan çay, meyve suyu ikramlarını yudumlarken vergilerini ödeyeceklerdir. Görevlilerimiz gelen vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlayacak ve kendilerine yardımcı olacaklardır. Vatandaşlarımız veznelerimizde bulunan POS Cihazı aracılığı ile ödemelerini yapabileceklerdir. Bunun yanısıra Yakapınar, Doğankent Mahalleri, Yüreğir Kaymakamlığı Önü ve Kozan Yolu ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan veznelere vatandaşlarımız ödeme yapabileceklerdir.

Borçlarını ve idari para cezalarını zamanında ödemeyen vergi mükelleflerine ödenmeyen vergilerin tahsili için belediyemizce 6183 sayılı amme alacakları tahsili usulü hakkında kanunun ilgili hükümlerine istinaden icra takibi başlatılmış olup gayrimenkul kayıtlarına ve banka hesaplarına haciz şerhi gibi yaptırımlar uygulanmakta ve cebren tahsilat yoluna gidilmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: