Emlakta en çok kazandıran bölgeler

Konuta yapılan yatırım en kısa sürede Beşiktaş ve Şişli'de kendisini amorti ediyor... Beşiktaş'ta özellikle 3+1 tipteki daireler, Şişli'de ise 1+1'lere yapılan yatırımlar çok daha kısa sürede geri dönüyor.

Emlak sektöründe yaşanan canlanmayla birlikte konutların fiyatları hızla arttı. Öyle ki, daha düne kadar konut fiyatları makul sayılabilecek bazı semtlerin yanına yaklaşmak neredeyse imkansız hale geldi. Sadece İstanbul'un merkezinde değil, konut projelerinin hızla yükseldiği, daha önce adı sanı duyulmayan bazı bölgeler de birden bire popüler olmaya başlayınca buradaki fiyatlar İstanbul'un merkeziyle yarışır hale geldi.

Reklam
Reklam

Emlaktaki hareketlilikle birlikte kiralar da yükseldi. Bu durum konutlara yapılan yatırımların geri dönüş sürelerine de etki etti. Peki son dönemde yatırım açısından en karlı olan bölgeler hangileri? Bu bölgelerde yatırımlar ne kadar sürede kandilerini amorti ediyor? Nerede, hangi tipte ve büyüklükte konutlara yatırım yapmak daha avantajlı? İstanbul'un merkezindeki semtler ve son dönemlerde yıldızı parlayan 7 bölgeyi mercek altına aldık. İşte size Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Ümraniye, Çekmeköy, Ataşhir ve Bahçeşehir'in yatırım açısından profili...

Haberin devamı için tıklayın...