Emniyet: Akıl Hastalarının Sevki Belediye Ve Sağlık Ekiplerinin Görevi

Emniyet Genel Müdürlüğü, başta polis olmak üzere kolluk kuvvetlerine, akıl hastalarının sevki konusunda doğrudan görev...

Emniyet Genel Müdürlüğü, başta polis olmak üzere kolluk kuvvetlerine, akıl hastalarının sevki konusunda doğrudan görev veren bir mevzuatın bulunmadığını açıkladı.

Bir vatandaşın 'Akıl hastalarının sevk işleminde kolluk personelinin görevlendirilme şekli nasıldır?' sorusunu cevaplandıran Emniyet Genel Müdürlüğü, akıl hastalarının çevresine zarar verme ve saldırma ihtimaline karşı ilgili sağlık kuruluşunun talepde bulunması durumda, sevk işine kolluk birimlerinin nezaret edebileceğini duyurdu.

Emniyetten konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: "Akıl hastalarının sevki, Sağlık Bakanlığı ve belediye birimlerince yerine getirilmesi gereken bir hizmet alanıdır. Sağlık Bakanlığı'nca yayımlanan, '2005/155 sayılı Ruh Hastalarının Sevk ve Takipleri' konulu genelge kapsamında sevk iş ve işlemlerinden sorumlu olmamaları ve sadece hastaya ve sevk sırasında görevli olan sağlık personeline refakat etmeleri amacıyla polis teşkilatının yetkili olduğu yerlerde polis; jandarma teşkilatının yetki sahasında olan yerlerde jandarma desteği alınabileceği hükme bağlanmıştır. Kolluk sorumluluk alanları bakımından, akıl hastalarının sevkine nezaret edilmesinin hangi kolluk kuvveti tarafından nasıl yerine getirileceğine ilişkin 'Akıl Hastalarının Sevkinde Uygulanacak Usul ve Esaslar' çalışması devam etmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: