Emniyet Birimlerine 'hayvan Sevkleri' Bilgilendirme Toplantısı

Antalya'nın Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan hareketleri, hayvan sevkleri, yol kontrolleri...

Antalya'nın Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan hareketleri, hayvan sevkleri, yol kontrolleri ile ilgili güvenlik güçlerine bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapıldı.

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve personelleri katıldı. Güvenlik güçlerine hayvan sevkleri ve yol kontrolleri hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, güvenlik güçlerine bu konuda büyük görev düştüğünü belirterek, koordineli olarak çalışılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Rüzgar; “17 Ocak 2013 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri hakkındaki yönetmelik de yapılan değişiklik ile il içi ve ilçeler arası hayvan nakillerinde veteriner sağlık raporu zorunluluğu kaldırılmıştır. Buna göre, sığır cinsi hayvanların il içi nakilleri hayvan pasaportları ile koyun ve keçi türü hayvanların il içi nakilleri nakil belgesi ve arıların il içi nakilleri bakanlık veri tabanından alınmış işletme tescil belgeleri ile yapılacak olup, nakil esnasında bu belgelerin bulundurulması zorunludur" dedi.

İller arası sevklerde ise gerekli evraklar kontrol edilip, veteriner sağlık raporu düzenlendikten sonra sevk yapılacağını belirten Rüzgar," Bulaşıcı hayvan hastalığı taşıyan, taşıma riski bulunan ve sağlık durumu nakle uygun olmayan hayvanlar nakledilemezler. Resmi veteriner hekimin uygun görmesi halinde tedavi, kesim veya zorunlu kesim amacıyla bu tür hayvanların sevkine izin verilir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, insan ve hayvan sağlığının korunması amacıyla, gerekli hallerde hayvan ve hayvan ürünlerinin sevkine kısmi veya tam kısıtlama getirebilir. Hayvansal ürünlerin sevkinde de veteriner raporunun olması şarttır. Hayvansal ürünler etiketli ise fatura ve irsaliye yeterlidir. Hayvan sahipleri bu belgeleri nakil sırasında yanında taşımak, istenildiğinde kolluk kuvvetlerine göstermek ve saklamak zorundadır. İl içi nakillerde yukarıda bahsedilen evrakların ve veteriner sağlık raporu olmadan il dışına nakil eden yetiştiriciler hakkında idari para cezaları uygulanacaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: