Emniyet çalışanlarına ilk yardım eğitimi

Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 10 personele ilk yardım eğitimi verildi....

Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 10 personele ilk yardım eğitimi verildi. Programa katılarak eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, İl Sağlık Müdürlüğü onaylı sertifika ve kimlik kartı almaya hak kazandı.
İl Sağlık Müdürlüğü'nün ilerleyen haftalarda ise 700’ü aşkın emniyet çalışanına 10’ar kişilik gruplar halinde ilk yardım eğitimi verilmeye devam edeceğini bildiren Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, hedeflenen programda olabildiğince çok sayıda kişiye bu eğitimi vermeyi planladıklarını söyledi.
Teorik bilgilerin aktarılmasının yanında maket üzerinde uygulamaların da yapıldığı eğitim, katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle izlendi. İnteraktif olarak yapılan eğitim programında: temel yaşam desteği, solunum yolu tıkanıklığını açma, kanamalarda, şokta, kafatası ve omurga yaralanmalarında, ısı dengesi bozukluklarında ilk yardım ve hasta/yaralı taşıma teknikleri gibi konular öne çıktı.
Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, ilk yardımın, herhangi bir hastalık veya kaza sonucu sağlığı tehlikeye girmiş olan kişiye, sağlık personeli gelinceye kadar durumun kötüleşmesini önlemek amacıyla ilaçsız olarak, eldeki olanaklarla yapılan müdahale olduğunu söyledi. İlk yardımın öncelikli amaçlarının; hayati tehlikeyi ortadan kaldırmak, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak olduğunu hatırlatan Sevinç, "Tüm bunlardan da anlaşılacağı gibi ilk yardım insan hayatını ilgilendiren ve hayati önem taşıyan bir konudur. Yani bilinçli yapıldığında yaşam kurtarır. Biz, Emniyetteki arkadaşlarımızın da ilk yardım bilgisine sahip olması gerektiğini ve bu arkadaşlarımızın hayat kurtarmada önemli rol oynayabileceğini düşündüğümüz için bu eğitimin verilmesini uygun gördük. Konuyu aktardığımızda Emniyet çalışanlarımızın son derece ilgili ve istekli olduğunu gördük. Bu hafta ilk grubun eğitimi tamamlandı ve ilerleyen haftalarda da devam edecek." dedi.
İlk yardım uygulamalarının bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması gerektiğinin altını çizen Kars İl Sağlık Müdürü, "Maalesef trafik kazaları, şiddet olayları ve acil müdahale gerektiren durumlarla sık sık karşılaşıyoruz. Bu nedenle, hasta veya yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek sakatlıkları engellemek, hastanın ya da yaralının hayata tutunmasını sağlamak için ilk yardım eğitiminin önemi yadsınamaz. Özellikle kaza yerlerinde ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili ve doğru bir ilk yardım müdahalesiyle ölümler engellenebilir, insanların yaşamları kurtarılabilir. İşte tüm bunlar ilk yardımın önemini bizlere apaçık gösteriyor. Bu sebeple hasta ya da yaralıya bir nefes olmaya aday katılımcı arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum ve minnetlerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz