Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar: Terörün amacı kardeşliğimizi zedelemektir

Bitlis'in Hizan ilçesinde dün düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Yasin Höbek'in cenaze törenine...

Bitlis'in Hizan ilçesinde dün düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Yasin Höbek'in cenaze törenine katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, terör örgütünün amacının ülkedeki kardeşliği ve birliği zedelemek olduğunu söyledi. Kılıçlar, "Ne zaman ülkemiz çok önemli adımlar atsa kalkınma hamleleri gerçekleştirse veya çok büyük başarılara imza atsa malum örgütün devreye sokulduğunu görüyoruz. Terörün tek bir amacı vardır. Ülkemizin gelişmeye açık bir yönünü baltalamaktadır. Geçmişi köklü bir miras üzerinde yatan kardeşliğimizi birliğimizi bütünlüğümüzü ve her şeyden önemlisi demokrasi kültürümüzü zedelemektedir. Ancak şunu hemen belirtelim ki birlik ve bütünlüğümüze hiç kimse zarar veremez. Hiç kimse bu kardeşliği zedeleyemez. En büyük gücümüzün milletimizin birlik ve beraberlik ruhu olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz." dedi.
Hizan Kaymakamı Mustafa Adil Tekeli'nin konutuna düzenlenen saldırıda, Hizan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Yasin Höbek şehit olmuştu. Höbek için Bitlis'te tören yapıldı. Törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ın yanı sıra meslektaşları katıldı. Şehidin eşi ve üç yaşındaki oğlu da törende hazır bulundu.
Emniyet Genel Müdür Mehmet Kılıçlar, ülkenin huzur ve güveni için görevini yaparken kalleşçe bir saldırıya uğrayarak şehit olan polis memuru Yasin Höbek’i cennet mekânına uğurlamak için geldiğini belirterek, "Bu mübarek ramazan ayında insafsızca ve kalleşçe saldıran teröristler bunun karşılığını en yakın zamanda ziyadesini görecektir. Bu ve buna benzer hadiseler Türk milletinin azmini ve mücadele kararlılığını daha fazla artırmaktadır. Bundan, başta hainler olmak üzere hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bir ülke değerleri uğruna can vermeye hazır evlatları ile varlığını sürdürür. Bizler milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, devletimizin bekası ve üniter yapımızın korunması için atalarımızın Çanakkale’de kurtuluş savaşında yaptığı gibi kanımızın son damlasını verinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.
Törenin ardından şehit polisin cenazesi gözyaşları içinde Kahramanmaraş'a uğurlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz