Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, Vali Ayvaz’ı Ziyaret Etti

Mardin’de düzenlenen Bölge Güvenlik Toplantısında emniyet müdürleri ile bir araya gelen Emniyet Genel Müdürü ve...

Mardin’de düzenlenen Bölge Güvenlik Toplantısında emniyet müdürleri ile bir araya gelen Emniyet Genel Müdürü ve eski Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Vali Turhan Ayvaz’ı makamında ziyaret etti. Kılıçlar'ı makamında ağırlayan Vali Ayvaz, Mardin’de yapılan Tarihi Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi.

Mardin’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Mardin’de 3 yıl boyunca Valilik görevi yaptığını söyledi.

Mardin’in dünyanın hoşgörü kenti olduğunu ifade eden Kılıçlar, "Dinlerin, dillerin ve farklı kültürlerin kardeşçe yaşadığı örnek kentlerimizden bir tanesidir. Buradaki tarihi dokuyu korumak için 2009 yılında başlatılan Tarihi Dönüşüm Projesi kentin dokusunu değiştirdi. Beton binalar yıkılıyor. Şehrin ana silueti ortaya çıkmaya başladı. Mardin halkı kendi şehirlerine sahip çıkmaları gerekir. Ziyaretimizin amacı nezaket ziyaretidir." dedi

Reklam
Reklam

Tarihi Dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz ise, 7 bin yıllık tarihi şehrin alt yapısını yenilediklerini söyledi. 2009 yılından beri devam eden Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında şu ana kadar 140 bina yıkıldı. Sırada 400’e yakın bina var. Bunlarda en kısa sürede yıkılacak. Şehrin 100 yıl önceki tarihi dokusunu ortaya çıkarmak istiyoruz. Bunun için tarihi evlerin üzerinde bulunan ne kadar beton yapı varsa hepsi temizlenecek. Mardin’in 2023 vizyonuna hazırlıyoruz. Bu şehrin geleceği parlaktır. Yeter ki bu şehrin sahipleri kendi şehirlerine sahip çıksınlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: