Emniyet Ile TESYEV, Işbirliği Ve Yardım Protokolü Imzaladı

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Engelliler Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) arasında "İşbirliği ve...

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Engelliler Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) arasında "İşbirliği ve Yardım Protokolü" imzalandı.

"Özel Eğitime Gereksinim Duyan Çocuk ve Ailelerini Destekleme Projesi", özel eğitime gereksinim duyan teşkilat mensubu ailelerin sosyal yönden destekleme amaçlı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Personel Dairesi Başkanlığı ile birlikte ortaklaşa yürütülüyor.

"İşbirliği ve Yardım Protokolü"ne İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer ile davetliler katıldı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, projenin çok önemli olduğunu belirterek bakanlık bünyesindeki diğer kurumlarda da aynı çalışmayı yapmak istediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise teşkilatın bu çalışmasıyla diğer kurumlara örnek olduğunu kaydetti. Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Alsancak da teşkilat bünyesinde 1993 çalışanın 2 bin 78 özel gereksinimli çocuğa sahip olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Alsancak, Emniyet teşkilatının bu çocuklara ve ailelerine yönelik yaptığı çalışmaları anlattı.

TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer, abisinin de engelli olduğunu hatırlatarak 22 yaşında onu kaybettiklerini söyledi. Engelliler için artık 'özürlü' ifadesinin kullanılmayacağına dikkat çeken Kocaömer, Türkiye'de insanların engelli bir insana nasıl yardım edeceğini dahi bilmediğini söyledi. Almanya'da bunun için okullarda özel ders verildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından "İşbirliği ve Yardım Protokolü" imzalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: