Emniyet, imamlara uyuşturucu hakkında bilgi verdi

Çankırı emniyeti imamlara uyuşturucu maddeleri, sağlığa zararları ve korunma yolları hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirdi. Çankırı...

Çankırı emniyeti imamlara uyuşturucu maddeleri, sağlığa zararları ve korunma yolları hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.
Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere, Çankırı merkez ve merkeze bağlı köylerdeki imamlar ile bayan Kur’an kursu öğreticileri katıldı. KOM şubesi polis memurları Yücel Pasenli ve Arif Can tarafından verilen seminere yaklaşık 200 din görevlisi katıldı. Polis memurlarından Yücel Pasenli, yaptıkları çalışmalar sonucu uyuşturucu ve zararlı maddeleri görsel örnekler vererek, din görevlilerine bilgi verdi. Uyuşturucu maddelerin çeşitleri hakkında bilgi veren polisler, uyuşturucunun insan sağlına etki ettiği olumsuz etkileri anlattılar.
Yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuların, nasıl bütün şehirlere gönderildiği anlatılarak dikkatli olunması konusunda bilgi verildi. Gençlerin nasıl zehirlediğine değinen KOM şube ekipleri, hazırladıkları slayt gösterileri ve kısa filmlerle din görevlilerine çarpıcı bilgiler verdiler. Uyuşturucuya başlayan bir insanın, uyuşturucuya genel itibariyle medya ve çevresindekilere özenti ile başladığına dikkat çekildi. Uyuşturucu kullanan bir kişi önce satıcıya kazandırıyor, ardından ruh sağlığı bozulup kaza yapıyor tamirci kazanıyor, hastaneye kaldırılınca doktor, hastane kazanıyor, ölüyor kefenci, çiçekçi, helvacı en önemlisi imam kazanıyor denmesi gülüşmelere neden oldu. Ama tek kaybedenin burada uyuşturucu kullanan kişinin olduğu belirtildi.
Programın sonunda, Çankırı Müftü Yardımcısı Uğur Demirel, yaptıkları çalışmalardan dolayı Çankırı KOM şube polislerine teşekkür ederek, bundan sonraki hutbelerinde uyuşturucunun zarları hakkında bilgi vereceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz